Veliko poštovanje i prijateljstvo: Vučić sutra u zvaničnoj poseti Kubi

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Dec.2017, 19:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veliko poštovanje i prijateljstvo: Vučić sutra u zvaničnoj poseti Kubi

Tokom njegove posete Havani biće potpisan Sporazum o saradnji u oblasti lekova i medicinskih sredstava

 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić putuje sutra u dvodnevnu zvaničnu posetu Kubi, na poziv predsednika Raula Kastra.

Pročitajte i:

Predsednik Vučić je ove sedmice, u razgovoru sa novoimenovanim akreditovanim ambasadorom Kube u Beogradu, rekao da dobri politički odnosi dveju zemalja treba da budu temelj za razvoj ekonomske saradnje, a istakao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je posebno oblast poljoprivrede, medicine i farmaceutske industrije, biotehnologije i genetskog inženjeringa.

.

U Srbiji se inače uspešno primenjuju iskustva kubanske medicine i farmaceutske industrije.

Program posete predviđa i obilazak razvojne zone luke Marijel, jednog od najvećih ekonomskih projekata u kubanskoj istoriji.

Srbija, kako je istakao, kao zemlja koja štiti svoju nezavisnost, oseća veliko prijateljstvo i poštovanje prema Kubi i divi se slobodarskim stavovima kubanskog naroda.

Kubi smo zahvalni na principijelnom stavu da ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, kao i na podršci u međunarodnim organizacijama, protiveći se članstvu tzv. Kosova, rekao je Vučić prilikom prijema akreditiva ambasadora Gustava Triste del Toda.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.