Veliko interesovanje za Džez akademiju Novi Sad - Dortmund

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Avg.2012, 20:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veliko interesovanje za Džez akademiju Novi Sad - Dortmund

NOVI SAD -

U toku je druga letnja džez akademija Novi Sad-Dortmund, u organizaciji Kulturnog centra Novog Sada i Muzičke škole Isidor Bajić. Interesovanje je ogromno, profesori- zvučna imena iz sveta džez muzike, a 11 učenika došlo je iz prijateljskog grada Dortmunda.

Šarlota Ilinger je jedan od 11 studenata iz Dortmunda koji učestvuju na ovogodišnjoj akademiji. Ima 17 god i zavidno iskustvo u različitim džez orkestrima, a poslednjih godina i sa čuvenim saksofonistom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Uve Platom, koji je osmislio program ovogodišnje letnje akademije. Ovo je prilika da upozna grad i razmeni iskustva sa drugim muzičarima.

Interesovanje je duplo veće nego prošle godine. Prijavljeno je čak 55 studenata. Neki su totalni početnici, drugi već duboko "u džezu".

Časovi se održavaju svakodnevno, poslednjih nedelju dana, u Kulturnom centru i Muzičkoj školi Isidor Bajić. Predavači su eminentni džez muzičari iz Srbije i Nemačke.

Radionice su sjajna prilika za razvoj mladih muzičara, smatra i profesor gitare, dr Zvonimir Tot, koji žali što toga nije bilo u Novom Sadu, dok je on učio.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.