Velika Plana dobija još sedam lekara: MINISTARKA DANICA GRUJIČIĆ ISPUNILA OBEĆANjE

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Mar.2024, 15:35

Velika Plana dobija još sedam lekara: MINISTARKA DANICA GRUJIČIĆ ISPUNILA OBEĆANjE

Dom zdravlja „dr Milan Bane Đorđević“ u Velikoj Plani uskoro bi trebao da zaposli još sedam lekara.

Ministarstvo zdravlja dalo je saglasnost da ova zdravstvena ustanova u radni odnos primi još sedam lekara. Jednog na neodređeno a šest na određeno vreme.

Osim toga, velikoplanjanski dom zdravlja je dobio saglasnost i da dva lekara koja rade na određeno takođe primi u radni odnos na neodređeno vreme.

Time je ispunjeno obećanje koje je ministar >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zdravlja Danica Grujičić dala prilikom posete ovoj ustanovi i Velikoj Plani 24. januara da će ministarstvo dati saglasnost za zapošljavanje lekara koji će raditi kao zamena lekara koji se nalaze na specijalizaciji.

Direktor doma zdravlja Slađana Janković kaže da je ovo sjajna vest i za ustanovu koju vodi i za celu opštinu, ali da sad ostaje nimalo lakši deo posla – naći potrebne lekare.

- Trenutno imamo tri lekara na određeno, dvoje u hitnoj službi i jednog na odelenju opšte medicine. Zahvaljujući dobijenoj saglasnosti, dvoje će dobiti rešenje o zasnivanju stalnog radnog odnosa. Još nisam donela odluku gde će biti raspoređeni novi lekari, ali prioritet nam je prijem jednog otorinolariogologa, kao i prijem po bar jednog lekara na pedijatriju, u hitnu službu i na odelenje opšte medicine – ističe Jankovićeva.

Od 2015. godine u stalni radni odnos u Domu zdravlja u Velikoj Plani primljeno je više od 20 lekara, a ukupno više od 50 lekara, medicinskih sestara, vozača i drugog osoblja.

Samo u septembru prošle godine u stalni radni odnos primljena su 22 lekara, medicinske sestre i vozača.

Izvor: Dušan Marić

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.