Velika Britanija u borbi protiv dezinformacija o vakcinama protiv malih boginja

Izvor: B92, 19.Avg.2019, 20:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velika Britanija u borbi protiv dezinformacija o vakcinama protiv malih boginja

London -- Vlada VB planira da sazove samit kompanija društvenih medija.

Vlada želi da razgovara o tome šta mogu učiniti u borbi protiv dezinformacija o vakcinama protiv malih boginja.

Premijer Boris Džonson izrazio je zabrinutost zbog sve veće pojave malih boginja. On je rekao je da je Velika Britanija imala sjajne rezultate u borbi protiv bolesti, ali stvari su odjednom "krenule u pogrešnom smeru", sa 230 novih slučajeva u prvih nekoliko meseci ove godine. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

On je dodao da vlasti moraju da ukažu na dezinformacije koje se odnose na vakcinacije u medijima, jer su zbog njih ljudi sve uzdržaniji prema vakcinisanju.

Male boginje su zarazne, a zdravstveni zvaničnici kažu da se najmanje 95 posto populacije mora učiniti imunim da bi se sprečila epidemija.

Prema Svetskoj zdravstvenoj organizaciji, u prvih šest meseci 2019. godine širom sveta zabeleženo je najviše slučajeva malih boginja od 2006. godine. U SAD je u tom periodu zabeležen najveći broj slučajeva malih boginja u poslednjih 25 godina.

Džonson je izneo planove za poboljšanje stope vakcinacije u Velikoj Britaniji, pozivajući zdravstvo da osigura da 95 posto stanovništva primi obe doze vakcine. Ministarstvo zdravlja doneće strategiju za rešavanje ovog problema ove jeseni i očekuje se da će razmotriti korišćenje tehnologije kako bi se identifikovalo ko je možda propustio vakcinaciju i da bi se olakšala rezervacija termina vakcinacije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.