Izvor: Radio 021, 19.Avg.2019, 22:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velika Britanija u borbi protiv dezinformacija o vakcinama protiv malih boginja

Vlada Velike Britanije planira da sazove samit kompanija društvenih medija kako bi razgovarala o tome šta mogu da učine u borbi protiv dezinformacija o vakcinama protiv malih boginja.

Premijer Boris Džonson izrazio je zabrinutost zbog sve veće pojave malih boginja. On je rekao je da je Velika Britanija imala sjajne rezultate u borbi protiv bolesti, ali stvari su odjednom "krenule u pogrešnom smeru", sa 230 novih slučajeva u prvih nekoliko meseci ove godine.

On >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je dodao da vlasti moraju da ukažu na dezinformacije koje se odnose na vakcinacije u medijima jer su zbog njih ljudi sve uzdržaniji od vakcinisanja. Male boginje su zarazne, a zdravstveni zvaničnici kažu da se najmanje 95 posto populacije mora učiniti imunim da bi se sprečila epidemija.

Prema Svetskoj zdravstvenoj organizaciji, u prvih šest meseci 2019. godine širom sveta zabeleženo je najviše slučajeva malih boginja od 2006. godine. U SAD je u tom periodu zabeležen najveći broj slučajeva malih boginja u poslednjih 25 godina.

Džonson je izneo planove za poboljšanje stope vakcinacije u Velikoj Britaniji, pozivajući zdravstvo da osigura da 95 posto stanovništva primi obe doze vakcine. Ministarstvo zdravlja doneće strategiju za rešavanje ovog problema ove jeseni i očekuje se da će razmotriti korišćenje tehnologije kako bi se identifikovalo ko je možda propustio vakcinaciju i da bi se olakšali termini rezervacije.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Britanija planira samit sa društvenim mrežama o vakcinaciji

Izvor: Blic, 19.Avg.2019

Britanska vlada planira da sazove samit društvenih mreža na kojem bi bilo reči o tome šta može da se uradi u borbi protiv dezinformacija na internetu o vakcinaciji, nakon što je broj obolelih od malih boginja dostigao vrhunac.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.