Velika Britanija pakosti Rusiji

Izvor: B92, 06.Sep.2023, 14:53

Velika Britanija pakosti Rusiji

Velika Britanija je oduvek bila opasan protivnik Rusije i vođena SAD, kao i ranije pakosti, rekao je direktor ruske Spoljnoobaveštajne službe Sergej Nariškin.

"Naravno, moć Velike Britanije je odavno opala, ali vođena beskrupuloznim gospodarom Sjedinjenim Američkim Državama i dalje je izuzetno opasna", podvukao je on.

"Velika Britanija kao i ranijih vekova bila je i ostaće opasan geopolitički protivnik naše zemlje. Sve do početka XX veka, Velika Britanija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je bila na čelu antiruskih težnji, učestvovala je čak i u vojnim pohodima na našu zemlju. Učestvovala je u ratu 1853-1856. godine na Krimu i na Dalekom Istoku i intervenciji na severu Rusije 1918-1920. godine. Konci mnogih ratova i sukoba u Evropi u kojima je Rusija učestvovala, protiv njenih interesa, često su se povlačili iz Londona", rekao je on.

Zaključio je da bi prema bilo kom protivniku trebalo da se odnosi ozbiljno i da se na vreme sazna o njegovim akcijama i planovima i dodao da bi protivnika trebalo poznavati i da je to jedna od najvažnijih funkcija ruske Spoljnoobaveštajne službe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.