Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Mar.2016, 18:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velika Britanija: Učenici od sedme godine šalju poruke seksualne prirode

Profesori u Velikoj Britaniji izjavili su da neki njihovi učenici, medju kojima su i sedmogodišnjaci, na društvenim mrežama šalju i dele poruke i fotografije seksualne prirode, pokazali su rezultati istraživanja objavljeni danas.

U anketi koju je sproveo sindikat prosvetnih radnika od 1.300 nastavnika i profesora, čak 63 odsto ispitanih izjavilo je da u svom odeljenju ima učenike od 14 godina koji društvene mreže koriste za slanje poruka i fotografija seksualne prirode, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << dok je 45 odsto ispitanika navelo da među onima koji dele takve sadržaje ima i 13-godišnjaka.

Manji broj anketiranih profesora, koji nije naveden, izjavio je da su neki od tih učenika stari sedam, osam ili devet godina, dok je četvrtina ispitanika rekla da je najviše 11-godišnjaka.

Više od polovine anketiranih potvrdilo je da mnoga deca koriste društvene mreže za slanje seksističkih i uvredljivih poruka svojim vršnjacima, a isti broj je prijavio i slanje poruka rasističke prirode. Istraživanje je pokazalo i da je polovina ispitanih profesora otkrila na društvenim mrežama negativne ili uvredljive komentare na sopstveni račun, uključujući i lažne optužbe.

Među ispitanima ima i onih koji su otkrili fotografije učenika maskiranih u "Džihadi Džona", koljača Islamske države, ili one koji se predstavljaju kao pedofili i muževi nasilnici.

"Za tri godine, koliko je trajalo istraživanje, došli smo do poražavajućih otkrića, zloupotrebe interneta mogu potpuno da unište nečiji život", rekla je generalna sekretarka sindikata Kris Kits i dodala da su uvrede i pretnje koje često šalju i roditelji učenika apsolutno nedopustive.

Ministarstvo obrazovanja navelo je da prosvetni radnici imaju pravo da se osećaju bezbedno na radnom mestu i istaklo da mladi treba da budu svesni rizika i opasnosti koje prete od zloupotreba interneta.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Učenici od sedme godine šalju poruke seksualne prirode

Izvor: B92, 25.Mar.2016

Profesori u Velikoj Britaniji izjavili su da neki njihovi učenici, među kojima su i sedmogodišnjaci, na društvenim mrežama šalju i dele poruke i fotografije seksualne prirode, pokazali su rezultati istraživanja objavljeni danas...U anketi koju je sproveo sindikat prosvetnih radnika od 1.300 nastavnika...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.