Vatikan imenovao posebnog izaslanika za Međugorje

Izvor: B92, 12.Feb.2017, 00:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vatikan imenovao posebnog izaslanika za Međugorje

Papa Franja je imenovao poljskog nadbiskupa Henrika Hosera za posebnog izaslanika Svete Stolice za Međugorje, saopšteno je iz Vatikana, prenosi Hina.

Kako se navodi, cilj njegove misije je bolje upoznavanje s tamošnjom pastoralnom situacijom i pre svega sa potrebama vernika koji tamo odlaze kao hodočasnici.

Na temelju toga biće predložene buduće pastoralne inicijative.

Vatikan ističe da će misija nadbiskupa Hosera biti "isključivo pastoralnog karaktera".
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Očekuje se da će nadbiskup Hoser, koji će i dalje biti biskup za područje Varšava-Prag, završiti svoj mandat posebnog izaslanika do leta ove godine", stoji u saopštenju.

Hina podseća da je Sveta Stolica imenovala u martu 2010. posebno izaslaništvo za Međugorje na čelu sa kardinalom Kamilom Ruinijem koje je nakon višegodinjeg rada završilo svoje istraživanje o međugorskom fenomenu, navodnim ukazivanjima Bogorodice koja se, po tvrdnjama šest osoba, ukazuje od 1981. sve do danas.

Hrvatska agencija navodi da Vatikan još uvek istražuje ovaj fenomen, a da u međuvremenu u ovo hercegovačko mesto stižu milioni hodočasnika o kojima treba brinuti.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.