Vanredno: Hitna prodaja granata Izraelu, bez odobrenja Kongresa

Izvor: B92, 09.Dec.2023, 21:45

Vanredno: Hitna prodaja granata Izraelu, bez odobrenja Kongresa

Administracija Džoa Bajdena iskoristila je vanredna ovlašćenja da dozvoli prodaju oko 14.000 protivtenkovskih granata Izraelu bez odobrenja Kongresa.

Američki državni sekretar Entoni Blinken utvrdio je i poslao detaljno objašnjenje Kongresu da su "Izraelu hitno potrebne tenkovske granate i da je to u nacionalnom interesu SAD“, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se navodi da je Stejt department iskoristio vanredno stanje u skladu sa Zakonom o kontroli izvoza >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << oružja da hitno isporuči Izraelu tenkovsku municiju u vrednosti od 106,5 miliona dolara.

Granate su deo veće prodaje oružja za koju je Bajdenova administracija tražila odobrenje Kongresa.

Veći paket vredi više od 500 miliona dolara i uključuje 45.000 granata za izraelske tenkove Merkava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Bela kuća zaobišla Kongres i poslala granate Izraelu

Izvor: Radio 021, 09.Dec.2023

Administracija američkog predsednika Džozefa Bajdena upotrebila je vanredna ovlašćenja da bi bez odobrenja Kongresa omogućila prodaju oko 14.000 tenkovskih granata Izraelu, saopšteno je iz Pentagona.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.