Izvor: Vesti-online.com, 31.Jul.2018, 09:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vanredna situacija u delu Kraljeva, nevreme u Topoli

U Kraljevu je proglašena vanredna situacija u delovima grada koji su poplavljeni posle jake kiše. Naselja Jovac i Beronovac su pod vodom. Vodene bujice prekinule su i saobraćaj na deonici puta Kraljevo — Kamenica. Tokom posle podneva jako nevreme praćeno vetrom i kišom pogodilo je opštinu Topola.

Obimne padavine praćene jakim vetrom zahvatile su ponovo i studenička sela.

Načelnik Odeljenja za vanredne >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << situacije u Kraljevu Radoica Kočović rekao je za RTS da je voda ponovo odnela seoske puteve koji su do juče posipani.

- Palo je 57 litara kiše po metru kvadratnom - dodao je Kočović.

U selu Vrba vodena bujica odnela je most, a u Kamenici je zbog odrona u prekidu saobraćaj ka Kraljevu.

Vanredna situacija proglašena je u naseljima Beronovac, Vrba, Kovači, Jovac, kao i Gokčanica, kaže za RTS načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Kraljevu Radoica Kočović.

U tim područjima kiša pada u naletima, a sve ekipe su na terenu.

Ukoliko uslovi dozvole, sutra će početi procena štete.

Nevreme u opštini Topola

Tokom posle podneva jako nevreme praćeno vetrom i kišom pogodilo je i opštinu Topola.

Padao je i grad veličine lešnika koji je uništio šljivike u tom kraju i naneo veliku štetu ratarskim i povrtarskim kulturama.

Za oko sat vremena palo je između 50 i 55 litara kiše. Voda je ušla u pojedina dvorišta, poplavila njive i puteve.

U centru Topole jak vetar je oborio šest stabala.

Kako je za RTS potvrdio predsednik Skupštine opštine Topola Dragan Jovanović, po prestanku padavina sve ekipe komunalnih preduzeća izašle su na teren i saniraju posledice olujnog nevremena.

Pre mesec i po dana nevreme je nanelo ogromnu štetu Topoli.

Uništeno je na hiljade hektara pod najkvalitetnijim voćem, oštećeni su objekti i infrastruktura.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pljusnulo 57 litara: U Kraljevu vanredna situacija

Izvor: Mondo, 31.Jul.2018

U Kraljevu je proglašena vanredna situacija u delovima grada koji su poplavljeni jakom kišom...Foto: MONDO / Aleksandra Petrovski.."Vanredna situacija proglašena je u naseljima Beronovac, Vrba, Kovači, Jovac, kao i Gokčanica", rekao je načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Kraljevu, Radoica...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.