Vandali uništili izložbu o Vukovaru u Novom Sadu

Izvor: N1 televizija, 06.Dec.2016, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vandali uništili izložbu o Vukovaru u Novom Sadu

Nepoznati počinioci porazbijali su šest izloga u kojima su se nalazile umetničke fotografije, sa izložbe "Vukovar - ubijanje jednog grada", postavljene povodom 25. godišnjice ratnog razaranja Vukovara.

Na izlozima su pre dva dana prvo osvanuli natpisi "A ubijanje Srba?", "Stoko", "Je*o vas Vukovar", da bi sinoć bili polupani, prenosi 021.rs.

Kako su rekle radnice u obližnim radnjama, policija je pozvana i čeka se da obave uviđaj.

Autor izložbe >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Srđan Veljović kaže za 021 da je namera bila da se fotografijama podseti na uništavanje Vukovara. On dodaje da ga nije iznenadila ni ovakva reakcija.

"Prvi utisak je da su vandali lenji, jer im je dugo trebalo da primete izložbu i reaguju. Međutim, to smo i imali na umu, jer tema proizvodi takvu vrstu reakcije. Dok sam birao fotografije gledao sam da budu neupitne i očišćene od svih politika o tome ko je prvi počeo, i ko smo 'mi', a ko 'oni'. Poruka iza ovakvog čina je da i dalje postoji jedan mlad i besan svet. Zbog toga mi je žao, jer njima je verovatno teško u životu. Tako da ako im je uništavanje učinilo estetski ugođaj, onda je i to neka korist od izložbe", priča Veljović za 021.rs.

On dodaje da je ideja postavke bila da se ukaže na to da je postojao jedan grad i da je on uništen. Istovremeno, autor je želeo da se posle četvrt veka okrenu karte.

Izložbu su postavili "Art klinika" i "Žene u crnom" na 25. godišnjicu pada Vukovara. Trebalo je da traje mesec dana.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

INCIDENT u Novom Sadu: "A ubijanje Srba? Stoko!"

Izvor: Mondo, 06.Dec.2016

Nepoznati počiniocii razbili su u centru Novog Sada šest izloga u kojima su se nalazile umetničke fotografije sa izložbe "Vukovar - ubijanje jednog grada"...Foto: thinkstock/guliver/gettyimages..Na razbijenim izlozima u jednom pasažu u glavnoj pešačkoj zoni napisano je: "A ubijanje Srba? Stoko!",...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.