Van Gog, Galija i Novembar na slavljeničkom koncertu u Nišu

Izvor: Blic, 22.Jun.2016, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Van Gog", "Galija" i "Novembar" na slavljeničkom koncertu u Nišu

Na jednodnevnom muzičkom festivalu “5 do 100”, koji će biti održan 4. jula na platou u niškoj Tvrđavi, nastupiće “ Galija”, “Van Gog” i “ Novembar”.

Koncert je bio planiran za 2. jul, ali su se ogranizatori odlučili za novi termin zbog održavanja Horskih svečanosti u Tvrđavi.

Na ovom koncertu će biti trostruko slavlje, jer “Galija” slavi 40, “Van Gog” 30, a “Novembar” 25 godina rada. Nedostaje im samo pet godina do jednog veka rokenrola.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
- Biće to pravo slavljeničko veče. Noć jubileja! Događaj je izuzetan, jer se retko kada spoje tri benda koja slave godišnjice-kaže frontmen “Galije” Nenad Neša Milosavljević.

Neša Galija dodaje da će ovo biti prvi koncert u seriji proslave njihovog jubileja.

- U Nišu ćemo napraviti retrospektivu pesama koje su obeležile našu karijeru. “Galija” je karakteristična po raznim fazama i priredićemo Nišlijama vremeplov kroz tih naših 40 godina. Moj burazer Peca I ja smo na velikim mukama jer moramo da izaberemo pesme koje ćemo svirati za naš jubilej-kaže Neša Galija I najavljuje da će imati puno gostiju.

Frontmen “ Van Goga” Zvonimir Đukić Đule kaže da je njegovoj grupi velika čast da svira sa “ Galijom”.

- Treba odati počast svakome ko uspe da se održi i pet godina na muzičkoj sceni, a šta reći tek za 40 godina. Presrećni smo što ćemo imati prilike da zajedno sa “Galijom” i “ Novembrom” proslavimo baš jubilej. Nadam se da će i sledeće godine neke druge grupe u Nišu na ovakvom muzičkom festivalu proslavljati svoje godišnjice - priča Đule. On kaže da je pozvao Galeta i Tomicu iz niške grupe “ Kerber” da sa njima odsviraju jednu pesmu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.