Valjevo: Lovac pucao u fazana a pogodio drugog lovca

Izvor: Press, 28.Okt.2013, 15:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Valjevo: Lovac pucao u fazana a pogodio drugog lovca

U saopštenju se upozoravaju lovci da paze kako i u šta pucaju jer je tokom vikenda na području Policijske uprave Valjevo evidentirano pet slučajeva u kojima su lovci prijavljeni da su nepropisno koristili oružje u lovu.
"U Gornjem Crniljevu, opština Osečina, juče je prilikom odstrela divljači, lovac S.J. iz Gornjeg Crniljeva , pucajući iz lovačke puške u u fazana, povredio drugog lovca M.J. iz istog mesta", navodi valjevska policija.
Protiv njega će biti podneta krivična >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << prijava zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo izazivanje opšte opasnosti, navedeno je u saopštenju.
Policija upozorava lovce da su dužni da pri rukovanju oružjem poštuju zakonske odredbe obuhvaćene Krivičnim zakonikom, Zakonom o javnom redu i miru, Zakonom o oružju i municiji, Zakonom o divljači i lovstvu, kao i druge zakonske propise koji regulišu ovu oblast.
Najavljeno je i da će policija vršiti pojačanu kontrolu primene zakonskih propisa i prema onima kojih ih ne poštuju preduzimati represivne mere u cilju sprečavanja težih posledica po građane.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NESREĆA U LOVU: Valjevac pucao na fazana, upucao kolegu lovca

Izvor: Kurir, 28.Okt.2013

Policija upozorava lovce da paze kako i u šta pucaju jer je tokom vikenda u valjevskom kraju evidentirano pet slučajeva u kojima su lovci prijavljeni da su nepropisno koristili oružje u lovu..VALJEVO - Valjevska policija saopštila je danas da će podneti krivičnu prijavu protiv lovca S.J. jer je...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.