VUKOTIĆ NEGIRAO KRIVICU, DOSTAVIO ALIBI! U Srbiji saslušan vođa škaljaraca, njegovo izručenje Crnoj Gori NEIZVESNO

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Jul.2019, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VUKOTIĆ NEGIRAO KRIVICU, DOSTAVIO ALIBI! U Srbiji saslušan vođa "škaljaraca", njegovo izručenje Crnoj Gori NEIZVESNO

Jovan Vukotić (38), za kojeg Crna Gora veruje da je visokorangirani pripadnik "škaljarskog klana", saslušan je u Srbiji povodom zamolnice crnogorskog ministarsrtva pravde, u vezi sa tri pokušaja ubistva za koja je osumnjičen u toj državi.

Njegov branilac Zora Dobričanin Nikodinović precizirala je da je Vukotić saslušan u predmetima u kojima su oštećeni Vojin Stupar i Miloš Radonjić, kao i Tamara Zvicer, napominjući da je u oba slučaja pružio čvrste alibije kojima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dokazuje da nije bio, niti je mogao biti na mestu izvršenja tih krivičnih dela, te da ne može biti ni izvršilac tih krivičnih dela.

U predmetu pokušaja ubistva Tamare Zvicer u Kotoru 2016. godine, Vukotić je, prema rečima njegovog branioca, u tom trenutku bio hiljadu kilometata daleko.

- Čim je javno ''prozvan'' u vezi sa tim slučajem, on je tužilaštvu dostavio materijalne dokaze u formi video zapisa i drugih nespornih pisanih dokaza koji potvrđuju njegov alibi i njegovu odbranu. Na te okolnosti postoji i veliki broj svedoka - napomenula je Dobričanin Nikodinović.

Kada je u pitanju pokušaj ubistva Stupara i Radonjića takođe u Kotoru 2016. godine, odbrana Vukotića je da "ni tog dana, ni tih dana" nije bio u Kotoru, niti na primorju, dodala je advokatica.

Uvidom u spise, kako kaže Vukotićev branilac, može se utvrditi da njegovu odbranu potvrđuje i analiza svih materijalnih dokaza kao i brojni svedoci.

Inače, Ministarstvo pravde Srbije nedavno je primilo zahtev Crne Gore za izručenje ovog Kotoranina, koji u Srbiji izdržava kaznu od 15 meseci zatvora zbog posedovanja falsifikovanja pasoša.

Zahtev za izručenje prosleđen je Višem sudu u Beogradu koji treba da odluči o ispunjenosti uslova za izručenje Crnoj Gori, a konačnu odluku o izručenju u svakom slučaju donosi ministar pravde.

Vukotić inače ima i sprsko i crnogorsko državljanstvo.

On je u Beogradu u februaru ove godine pravosnažno osuđen na 15 meseci zatvora zbog korišćenja falsifikovanog makedonskog pasoša sa njegovom slikom, ali na ime Georgi Andonov, a ta kazna mu ističe u decembru i treba da je odsluži u Srbiji.

Pored pomenuta dva slučaja, Vukotić je prošle godine u Beogradu u pritvoru saslušan i povodom sumnji Crne Gore da je u toj zemlji utajio porez.

Osumnjičen je da je 23. maja 2016. godine u Kotoru pokušao da ubije Tamaru Zvicer, suprugu jednog, od kako se veruje vođa suparničkog "kavačkog klana" Radoja Zvicera.

Tom prilikom sa Vukotićem se u vozilu nalazio njegov otac, dok je sa oštećenom u vozilu bila njena maloletna ćerka čiji je život ovom prilikom takođe doveden u opasnost, navela je ranije u saopštenju crnogorska policija.

Takođe pod istragom je crnogorskog tužilaštva za pokušaj dvostrukog ubistva u Kotoru 2016. godine - Vojina Stupara i Miloša Radonjića.

Krivičnom prijavom podgoričke policije koja je podeta tužilaštvu pored Vukotića u tom slučaju su obuhvaceni su i Milić Minja Šaković i Igor Dedović, prenele su ranije podgoričke Vijesti.

Vukotić je u pritvoru u Beogradu od septembra, a pritvor mu se uračunava u kaznu zatvora, što znači da će na slobodu izaći u decembru ove godine.

On je 10. septembra bio u turskom letovalištu Antalija sa falsifikovanim makedonskim pasošem na ime Georgije Andonov i već sutradan je deportovan u Srbiju.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.