VUHAN SE NE PLAŠI VIŠE VIRUSA: Otišli korak dalje! Građnima dozvoljeno NAPUŠTANJE  teritorije

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Apr.2020, 20:22

VUHAN SE NE PLAŠI VIŠE VIRUSA: Otišli korak dalje! Građnima dozvoljeno NAPUŠTANJE teritorije

U noći 8. aprila vlasti su otvorile puteve koji vode iz grada i dozvolile ljudima da napuste grad automobilom.

Vuhan je od 23. januara bio praktično izolovan od spoljnog sveta zbog epidemije virusa korona. Saobraćaj sa gradom potpuno je obustavljen, uključujući metro, autobuse, trajekte. Autobuskom i vodenom saobraćaju nije bio dozvoljen ulazak u grad, nisu radili aerodrom i železničke stanice, a stanovnicima grada bilo je zabranjeno da ga napuštaju bez posebnog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << odobrenja.

Od 28. marta u Vuhanu je ponovo proradio železnički saobraćaj za ulazak u grad, a od 8. aprila takođe će biti otvoren za izlazak, a delimično će biti obnovljen i vazdušni saobraćaj.

Ranije su vlasti provincije Hubej saopštile da se planira da karantin u gradu bude ukinut 8. aprila i da će stanovnici Vuhana moći da ga napuste pod uslovom da su zdravi i ne predstavljaju pretnju za druge.

Kineske vlasti su 31. decembra obavestile Svetsku zdravstvenu organizaciju o epidemiji nepoznate upale pluća u gradu Vuhan u centralnom delu zemlje. Kineski stručnjaci utvrdili su 7. januara da je uzročnik virus korona SARS-CoV-2 (patogen KOVID-19).

Svetska zdravstvena organizacija 11. marta proglasila je epidemiju novog virusa korona za pandemiju. Prema poslednjim podacima, u svetu je registrovano više od 1,3 miliona slučajeva obolelih od virusa korona, od kojih je preminulo više od 79 hiljada.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.