VUČIĆ na vanrednim sastancima sa ambasadorima! Uskoro sednica Saveta za nacionalnu bezbednost!

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Nov.2018, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VUČIĆ na vanrednim sastancima sa ambasadorima! Uskoro sednica Saveta za nacionalnu bezbednost!

Odluka vlasti u Prištini da takse na srpske proizvode podignu na 100 odsto, obrazlažući takav potez "agresivnom kampanjom protiv Kosova", izazvala je najveću pažnju srpskih vlasti.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić imaće danas popodne vanredne sastanke sa ambasadorima Kine, Rusije, EU i članica Kvinte, a za kasnije popodne zakazao je i sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost, povodom najnovijih mera Prištine, rečeno je Tanjugu u Kabinetu predsednika.

Kako >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Informer nezvanično saznaje, predsednik Srbije Aleksandar Vučić trenutno obavlja konsultacije sa najbližim saradnicima, a za večeras je zakazao sastanak državnog vrha!

Vlada lažne države Kosovo odlučila je danas da takse na proizvode iz centralne Srbije poveća za 100 odsto, prenela je Koha.

Endrit Shalja, ministar trgovine i industrije, predložio je povećanje takse za 100 odsto, a taj predlog je podržao premijer lažne države Kosovo Ramuš Haradinaj.

Haradinaj je rekao da sporazum CEFTA između Beograda i Prištine na funkcioniše.

Serbia is continuing its aggressive campaign against Kosovo in the int’l stage. It is also undermining the normalisation process. To defend our vital interest, Government of Kosovo has decided today to increase the customs tariff to 100%. Further measures to be announced soon!

— Enver Hoxhaj (@Enver_Hoxhaj) November 21, 2018

Zamenik premijera lažne države Kosovo Enver Hodžaj prvi je na Tviteru najavio sumanute mere Prištine.

- Kako bi zaštitili vitalne interese, kosovska vlada je podigla carinske dažbine na 100 odsto", napisao je Hodžaj na Tviteru.

Ovakav neprijateljski gest prištinskih vlasti, praktično znači poziv na rat, jer je potpuno jasno da ukoliko ovakve mere stupe na snagu, Srbima koji u najvećoj meri zavise od saradnje sa privredom iz centralne Srbije nema više života na KiM.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Takse od 100%: Presedan u istoriji, skandal, kršenje zdrave logike

Izvor: B92, 21.Nov.2018

Predsednik PKS Marko Čadež izjavio je u Tirani da je odluka kosovskih vlasti da za 100 odsto podignu takse za proizvode iz centralne Srbije neracionalna...On je istakao da je to politička odluka koja šteti kompanijama na Kosovu i Metohiji, građanima i regionalnoj saradnji, Balkanu...Čadež je novinarima,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.