VUČIĆ STIGAO U SLOVENIJU! Predsedniku gust raspored na Bledu, u nedelju će biti jedan od glavnih govornika

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Avg.2020, 17:00

VUČIĆ STIGAO U SLOVENIJU! Predsedniku gust raspored na Bledu, u nedelju će biti jedan od glavnih govornika

Uz predsednika Vučića na večeri će biti i predsednici vlada Bugarske i Mađarske Bojko Borisov i Viktor Orban.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je na Bled, gde će se večeras sastati sa predsednikom Vlade Slovenije Janezom Janšom, a potom biti gost na svečanoj večeri koju Janša priređuje za šefove delegacija Evropske narodne stranke (EPP).

Na Bledu se sutra održava 15. Bledski strateški forum (BSF), a Vučić će biti jedan od glavnih govornika >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na liderskom panelu "Evropa posle Bregzita i Kovida 19".

Na glavnom panelu putem video linka govoriće i predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomas Bah i generalna direktorka Međunarodnog monetarnog fonda Kristalina Georgijeva.

Govoriće i premijeri Italije Đuzepe Konte, Češke Andrej Babis, Poljske Mateuš Moravejcki, Mađarske Viktor Orban, Hrvatske Andrej Plenković i domaćin Slovenije Janez Janša.

Vučić će po završetku zvaničnog panela imati odvojen sastanak sa izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, što je posebno važno zbog razgovora koji slede u Vašingtonu 4. septembra i tri dana kasnije, 7. septembra, u Briselu.

Na kraju posete predsednik Slovenije Borut Pahor prirediće svečani ručak u čast predsednika Srbije u vili Zlatorog na Bledu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić na Bledu sa premijerom Slovenije Janšom

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Avg.2020

BLED - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se večeras na Bledu s predsednikom Vlade Slovenije Janezom Janšom.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Pahor na otvaranju Beldskog foruma: Jedinstvo odgovor na krize

Izvor: RTS, 31.Avg.2020, 11:21

Tradicionalni Bledski strateški forum, koji ove godine nosi naziv "Evropa posle Bregzita i kovida 19", otvoren je na Bledu. Predsednik Slovenije Borut Pahor poručio je da sve krize, migrantska, ekonomska, Bregzit, koronavirus, zahtevaju jedinstvo čitave Evropske unije i jedinstveni odgovor. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.