VUČIĆ PORUČIO MEĐUNARODNOJ ZAJEDNICI: Lažovi i prevaranti, ništa vam ne verujem!

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Apr.2023, 13:47

VUČIĆ PORUČIO MEĐUNARODNOJ ZAJEDNICI: Lažovi i prevaranti, ništa vam ne verujem!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se danas javnosti povodom izbora na severu KiM.

Prema rečima predsednika, juče su se dogodile tektonske promene, obavezujuće za sve nas.

Kako je dodao, naš narod je juče referendumski, plebiscitarno rekao u kojoj zemlji živi i koga neće na vlasti i pokazali svetu da ništa nisu razumeli.

- To nema veze sa političkim stranka, već sa jasnim opredeljenjem Srba da budu svoji na svome. Rezultati od juče predstavljaju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << novu političku realnost u kojoj ćemo mi morati da se ponašamo drugačije, a neki drugi će morati da razumeju novu političku realnost - istakao je Vučić.

Kako je dodao, vidi da to Kurti nije razumeo.

Vučić je istakao da su Srbi poslali poruku da njihovo mišljenje mora da se čuje i da bez njih ne mogu da se donose odluke.

- Oni žele da okupacija bude što vidljivija, a ne da joj daju legitimite. Niko od njih ne želi da se vrati u institucije. 10 godina nisu hteli da čuju Srbe, varali su nas šest godina. Ne pada nam napamet da ih podržimo u Savetu Evrope, lagali ste nas i varali - rekao je predsednik Srbije.

- Naša je obaveza da čujemo Srbe i da u skladu sa tim razgovaramo sa Srbima - naglasio je Vučić i dodao da je pred Beogradom veliki i komplikovani problem - kako na najbolji način zaštiti volju i interese Srba.

Vučić je ocenio da ni Albanici izgleda ne veruju u sigurnost, pa nisu došli iz Švajcarske da glasaju.

- Od 43.000 Srba, na izbore je izašlo 13 Srba, od čega dvoje greškom jer nisu znali za koga glasaju. Nisam još doneo odluku, ali ću verovatno 2. maja ići u Brisel. Čekamo srpski upravljački tim da iznese plan. Srbi su rekli jasno - mora da se formira ZSO, ali u skladu sa 22 principa kako je potpisano. Ako nećete, nastavite okupaciju, ali da nas varate i lažete neće moći - rekao je Vučić.

- Mi moramo da vodimo računa o našem političkom okruženju, našem evropskom putu. To sada za nas postaje komplikovano, ali ćemo u narednom periodu da vidimo šta možemo da uradimo. Govorili ste da je za sve kriv Beograd. Zamislite izašlo je 13 Srba, dvoje greškom. Sve što su govorili o Savetu Evrope, ovim izborima, sve su nas lagali. Svaku reč su slagali.

- Još nisam doneo odluku, ali ću 2. maja verovatno ići u Brisel. Ne dam vam lažovi i prevaranti, da se u ne znam šta zakunete, opet bi slagali. Našem narodu verujem. Kažu prošlo je mirno, prošlo je jer je naš narod tako hteo. Sve je samo varanje ne bi li Kosovo steklo punu nezavisnost. Juče se dogodio politički ustanak srpskog naroda na KiM, miran ustanak naroda koji neće da trpi zulum, samo da bi dobio pohvale iz Brisela i Vašingtona. Težak je period pred nama, u skladu sa tim nama nije potreban nikakav sukob sa Nato. Naravno 2. maja ništa neće biti rešeno. Tako će to da izgleda, da Srbiju krive za šta im pada na pamet.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.