VUČIĆ ČESTITAO BADNJI DAN CRKVI I VERNICIMA: U našoj Srbiji, zemlji mira, solidarnosti i napretka, čuvamo trajne hrišćanske vrednosti

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Jan.2024, 09:18

VUČIĆ ČESTITAO BADNJI DAN CRKVI I VERNICIMA: "U našoj Srbiji, zemlji mira, solidarnosti i napretka, čuvamo trajne hrišćanske vrednosti"

Idemo u susret najradosnijem hrišćanskom prazniku.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas božićnu čestitku patrijarhu srpskom Porfiriju, sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve i svim vernicima koji Božić slave po julijanskom kalendaru, i poželeo im da taj veliki praznik proslave u miru, radosti i blagostanju.

U čestitki se kaže:

"Vama, episkopima, sveštenstvu, monaštvu i vernicima Srpske pravoslavne crkve srdačno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << čestitam Badnji dan i Božić, uz iskrenu želju da veliki praznik proslavite u miru, radosti i blagostanju.

Proslavljanje Božića u našem narodu ima dubok duhovni i istorijski koren koji je ponosno negovan i prenošen s generacije na generaciju. Čvrstu nadu i nadahnuće uliva saznanje da u našoj Srbiji, zemlji mira, solidarnosti i napretka, uz puno razumevanja i poštovanja, saborno čuvamo trajne hrišćanske vrednosti koje su naš narod stolećima okupljale i ujedinjavale.

Srpska pravoslavna crkva ima nemerljivu i jedinstvenu ulogu u očuvanju našeg bogatog duhovnog i kulturnoistorijskog nasleđa. Ona je primer posvećenosti u služenju narodu, u brizi o njegovom obrazovanju, duhovnom i moralnom napretku.

Duhovna snaga našeg naroda i Srpske pravoslavne crkve, posebno je izražena na našem stradalnom Kosovu i Metohiji, na kojem čuvamo srpski narod i našu državu Srbiju u celini, koja će nastaviti da snažno pomaže i ulaže u naše svetinje, jer nam je sveta dužnost da se Pećka kandila nikada ne ugase.

Izražavam Vam, Vaša Svetosti, duboku zahvalnost za neumorni trud i ogroman doprinosu razvoju konstruktivnog dijaloga između Srpske pravoslavne crkve i naših državnih institucija, uz uverenje da je on na dobro svim našim građanima.

Iskreno Vam želim uspeh u odgovornoj patrijaraškoj službi, uz radosni pozdrav: Mir Božiji, Hristos se rodi!"

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić čestitao Božić: "Da čuvamo naše vrednosti koje su naš narod stolećima okupljale i ujedinjavale"

Izvor: B92, 06.Jan.2024

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je božićnu čestitku patrijarhu Porfiriju, sveštenstvu SPC i svim vernicima koji Božić slave po julijanskom kalendaru...On je poželeo da taj veliki praznik proslave u miru, radosti i blagostanju...U čestitki se kaže:.."Vama, episkopima, sveštenstvu,...

Nastavak na B92...

PRINC ALEKSANDAR ČESTITAO BOŽIĆ SRPSKOM NARODU: "Dobro zdravlje, puno ljubavi i blagostanja, neka vaši domovi i porodice budu izvor mira, topline i ljubavi"

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Jan.2024

Prelepa poruka princa Aleksandra i princeze Katarine...Princ Aleksandar i princeza Katarina čestitali su danas Božić svim vernicima širom sveta koji taj veliki praznik slave po julijanskom kalendaru. ..U čestitki se kaže:.."Povodom jednog od najradosnijih i najsvetijih dana od nastanka sveta,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.