VUČEVIĆ NA BOŽIĆNOM PRIJEMU U BIH Afirmacija univerzalnih vrednosti za prosperitet i zajedništvo

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Jan.2024, 08:51

VUČEVIĆ NA BOŽIĆNOM PRIJEMU U BIH Afirmacija univerzalnih vrednosti za prosperitet i zajedništvo

Potpredsednik Vlade Srbije Miloš Vučević prisustvovao je Božićnom prijemu u BiH, gde je zajedno s liderima Republike Srpske i srpskim članom Predsedništva, Željkom Cvijanović.

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević prisustvovao je tradicionalnom božićnom prijemu koji je priredila srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu, saopštilo je Ministarstvo odbrane. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Cvijanović je poželela dobrodošlicu gostima i istakla da Božić podseća na temeljne vrednosti koje imaju koliko hrišćanski toliko i univerzalni karakter.

A post shared by Милош Вучевић (@milosvucevic)

- Vrednosti poput ljubavi, tolerancije, milosrđa, solidarnosti, čovekoljublja prevazilaze granice jedne religije ili kulture. One su zajedničke različitim kulturama i ljudima na svim stranama sveta bez obzira na boju kože ili versku i nacionalnu pripadnost. Afirmacija ovih vrednosti ključna je za napredak i prosperitet višenacionalnih i multikonfesionalnih zajednica kakva je Bosna i Hercegovina - poručila je Cvijanović.

Prijemu su prisustvovali predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, državni sekretar u Ministarstvu odbrane Srbije Nemanja Starović, šefovi kabineta potpredsednika Vlade i ministra odbrane Žarko Mićin i brigadni general Goran Momčilović, savetnici ministra odbrane i potpredsednika Vlade Nikola Banjac i Danica Stanisavljević i izaslanik odbrane potpukovnik Saša Nešić, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.