VREMENSKA PROGNOZA: Beli pokrivač sve viši

Izvor: Večernje novosti, 25.Jan.2019, 10:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VREMENSKA PROGNOZA: Beli pokrivač sve viši

Do kraja januara, najavljuju meteorolozi, oblačno i hladno vreme. U pojedinim mestima i do 40 centimetara novog snega SUDEĆI po prognozi meteorologa, sneg neće prestati da pada ni narednih dana, pa će pokrivač porasti i za nekoliko desetina centimetara!Za petakse najavljuje oblačno vreme, sa snegom, a posle podne, uveče i tokom noći jače snežne padavine! Beli pokrivač bi trebalo da poraste za dodatnih 15 do 30 centimetara, u pojedinim mestim i do 40 centimetara. Manja >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << količina snega očekuje se jedino na severu Vojvodine, dok će u Negotinskoj Krajini padati i kiša i sneg. Temperature će biti od jutarnja tri stepena ispod nule, dok će najviše dnevne biti do tri stepena Celzijusova.Prvi dan vikenda nastaviće se uz snežne padavine, naročito u zapadnim i centralnim krajevima, dok se posle podne očekuje prestanak padavina. Najniža temperatura biće minus pet, a najviša dva stepena. Snežni pokrivač bi trebalo da poraste za još desetak centimetara.PROČITAJTE JOŠ - PADAVINE ŠIROM SRBIJE: Sneg čisti 2.200 putara sa 1.200 kamiona i mašina Nedelja će početi sa slabim mrazom, a tokom dana biće suvo i nešto toplije. Temperature će biti od minus sedam do sedam stepeni.Sledeća sedmica počinje uz naoblačenje sa kišom, najpre na severu i zapadu, dok će na planinama padati sneg i duvati jak vetar. Temperatura će biti od jutarnja minus četiri do najviših osam stepeni Celzijusovih. Za narednih pet dana, do 2. februara, očekuje se pretežno oblačno vreme, mestimično sa kišom i susnežicom, a u brdsko-planinskim predelima sa snegom.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

ZAVEJAN BEOGRAD Ovako je grad izgledao večeras, a do sutra se očekuje VIŠE OD 30 CENTIMETARA SNEGA (VIDEO)

Izvor: Blic, 25.Jan.2019

Sneg koji je danas počeo da pada do sutra bi u Beogradu trebalo da dostigne visinu od 30 centimetara, a u pojedinim delovima grada će biti i viši, najavljuju su meteorolozi. Zimska služba radi u sve tri smene, ali su brojne ulice i dalje pod snegom, gradski prevoznik bio je primoran da skrati trase...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.