VOZIO PIJAN, PROŠAO NA CRVENO I NALETEO NA TAKSI Vozač na licu mesta ostao mrtav, suvozač završio u komi

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Dec.2022, 18:33

VOZIO PIJAN, PROŠAO NA CRVENO I NALETEO NA TAKSI Vozač na licu mesta ostao mrtav, suvozač završio u komi

Hrvatski državljanin Ivan Pavlović osuđen je na 6,5 godina zatvora, jer je 27. februara ove godine u Zagrebu vozio pod uticajem alkohola, prošao na crveno i naleteo na taksi vozilo i ubio taksistu Krunoslava Kunkušaka. Josip Ivković koji je bio putnik u taksiju je posle nesreće završio u komi.

Sudija Danijela Kustač izrekla je Pavloviću kaznu manju od polovine moguće kazne za to delo (od 3 do 15 godina zatvora), kojom je izrečena i trogodišnja zabrana upravljanja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << automobilom, koja stupa na snagu nakon izdržane kazne.

Pošto je Pavlović posle saopštenja osuđen na više od 5 godina, pravosudni službenici su mu stavili lisice i odveli ga u zatvor Remetinec.

- Vašom krivicom 42-godišnjak je izgubio život i iza sebe ostavio dete, suprugu i oca, a drugi 34-godišnjak je zadobio najteže povrede mozga i vegetacije - rekla je sudija.

Kao olakšavajuće okolnosti za Pavlovića su ocenjeni njegovo priznanje, kajanje i izvinjenje, kao i činjenica da je otac troje maloletne dece.

- Oni će jedno vreme odrastati bez vas, ali kada se vratite kući moći ćete da zajedno igrate na maturi, da proslavite završetak školovanja, venčanja... Za razliku od deteta stradalog Krunoslava - rekla je sudija.

Sudija Danijela Kustač izrekla je Pavloviću kaznu manju od polovine moguće kazne za to delo (od 3 do 15 godina zatvora), kojom je izrečena i trogodišnja zabrana upravljanja automobilom, koja stupa na snagu nakon izdržane kazne.

Prilikom izricanja presude, sud je otežavajućim ocenio to što je vozio u alkoholisanom stanju, što je pre trenutka udesa prošao kroz tri semafora sa crvenim svetlom, pio Normabel i vozio prebrzo.

Pavlović je 27. februara 2022. godine sa najmanje 2,65 promila alkohola u krvi i pod dejstvom Normabela prošao kroz crveno svetlo na raskrsnici Ulice Pavla Hatza i Draškovićeve u Zagrebu i udario u "škodu oktaviju" u kojoj je bio Krunoslav sa putnikom Josipom Ivkovićem.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.