VOLEO VRAČAR: Uskokoviću oduzimaju devet vila i stanova!

Izvor: Kurir, 27.Apr.2013, 09:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VOLEO VRAČAR: Uskokoviću oduzimaju devet vila i stanova!

BEOGRAD - Branislav Uskoković (76), koji je pravosnažno osuđen da je kao direktor „Elektrodistribucije Beograd” zloupotrebio službeni položaj, ostaće bez devet nekretnina vrednih više miliona evra. Samo jedna od njih, vila u Petogradskoj ulici broj 3 na Vračaru, koja je sada privremeno oduzeta, procenjena je na oko dva miliona evra, ali još nije rađena procena vrednosti oduzete imovine.

Više tužilaštvo u Beogradu će nakon pravosnažne presude Uskokoviću na tri >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << godine zatvora jer je nezakonito stekao imovinsku korist veću od 1,5 miliona dinara pokrenuti postupak za trajno oduzimanje imovine, koja mu je sada privremeno oduzeta. Većina oduzete imovine su vile i stanovi na Vračaru.

Nedeljko Malinović, vlasnik agencije za nekretnine “Legat”, navodi da se cena kvadratnog metra na Vračaru kreće od 1.800 do 1.900 evra. Kvadrat oduzetog stana u Darvinovoj ulici na Karaburmi košta oko 1.100 evra. Za kuću u Bulevaru kralja Aleksandra kvadrat je oko 1.300 evra. Većina nekretnina koje su sada bile privremeno oduzete izdavane su uz mesečni zakup od ukupno oko 10.000 evra, dok se vila u Petrogradskoj ulici koristi kao obdanište.

Zahtev za pokretanje finansijske istrage protiv Uskokovića i članova njegove porodice i povezanih osoba s njima tužilaštvo je podnelo 28. aprila 2009. Sredinom novembra iste godine veće tada Okružnog suda u Beogradu privremeno je oduzelo devet nekretnina.

Sud je tada odbio da oduzme stan od 92 kvadratna metra u Hadži Đerinoj 1. Nije oduzeta ni kuća u Božidara Adžije 13, koja je prodata trećem vlasniku, kao ni lokali u Makenzijevoj od brojeva 25 do 29. Za Uskokovića i njegovu porodicu se sumnjalo da su vlasnici oko 30 nekretnina i nekoliko preduzeća. Između ostalog, i ciglane „Naša Sloga“ iz Kovina u kojoj je bilo zaposleno 200 radnika, a dve fabrike imaju 77 hektara zemljišta.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.