“VOLAN MU JE ZDROBIO GRUDNI KOŠ Jeziva svedočenja očevidaca nesreće u Aleksincu - evo u kakvom su stanju povređeni

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jun.2022, 17:01

“VOLAN MU JE ZDROBIO GRUDNI KOŠ" Jeziva svedočenja očevidaca nesreće u Aleksincu - evo u kakvom su stanju povređeni

Troje povređenih u nesreći kod Aleksinca nalaze se u Kliničkom centru u Nišu dok je jedna osoba pregledana i puštena kući.

Devojka A. S. (19) nalazi se na klinici za neurohirurgiju, a primljena sa minimalnim krvarenjem u glavi. Momak A. Ž. (19) trenutno je na intenzivnoj nezi. Kako se saznaje on ima prelom leve butne kosti, povrede i krvarenje u abdomenu koje je hiruški zbrinuto, ali i prelom leve ruke, kao i višestruki, serijski prelom rebara.

Z. S >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << (60), prema saznanjima hiruški je zubrinut i ima prelom potkolenice, dok je S. T. pregledan i pušten kući.

Podsetimo, muškarac koji se među prvima zatekao na mestu jučerašnje saobraćajne nesreće kod aleksinačkog sela Subotinac, na viber grupi koja se bavi bezbednošću saobraćaja, opisao je stravičan prizor kojem je bio svedok.

- Vraćao sam se sa kolegama iz pravca Sokobanje, na izlazu iz ovog mesta vozač kamiona je krenuo u preticanje i velikom brzinom protutnjao pored nas. Nakon deset, petnaest minuta vožnje smo ušli u selo Subotinac i prvi naišli na sravičnu saobraćajnu nesreću. Odmah smo nas četvorica izašli iz auta, zatekli smo suvozača svog krvavog na nekih pet metara od auta koji je bio na krovu. Dečko je bio u skoro pa nesvesnom stanju, imao je vidne prelome ruku i nogu, verovatno je nesrećnik ispao iz auta jer su vrata suvozača bila otvorena. Vozač je bio priklješten u autu i nije davao znake života, mislim da mu je volan zdrobio grudni koš. Na zadnjem sedištu je bila devojka između 20 do 25 godina u polusvesnom stanju sa vidnim povredama glave - naveo je i dodao:

- Odmah smo pozvali policiju i Hitnu pomoć. U međuvremenu je naišlo još nekoliko ljudi tako da smo iz slupanog auta izvukli devojku koja se međuvremenu rasvestila i bila komunikativna. U vozilu je ostao čovek sa polomljenim nogama a u kamionu je bilo njih šest, sedam. Na izlazu iz Sokobanje je tada bio radar koji je snimao vozila koja dolaze iz pravca Aleksinca , to je bilo negde oko 16.30. Na ovom mestu u Subotincu, gde se desila saobraćajka je jedna opasna krivina. Po mom mišljenju, ovaj dečko, vozač auta koji je poginuo, vozio je baš velikom brzinom jer mu je auto proklizao i direktno se svojom levom stranom zakucao u levu stranu kamiona koji je bio na svom delu puta. A i vozač amiona je baš brzo vozio, ja sam vozio nekih 60 km/h a kamion kod Knez Petrol pumpe u preticanju projurio pored mene sa preko 100 km/h... Mnogo sam potresen, ne mogu da vam opišem kako sam se osećao dok sam gledao onu jezivu scenu a tek kako se sad osećam - naveo je u svojoj objavi, ovaj čovek.

Podsetimo, u saobraćajnoj nesreći do koje je došlo kada se vozilo "reno" leskovačkih tablica sudarilo sa kamionom jednog niškog građevinskog preduzeća, na licu mesta stradao je dvadesetogodišnji K.N. iz okoline Leskovca, još četiri osobe su teško a pet lakše povređene.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.