VOJSKA AFRIČKE ZEMLJE TRIJUMFALNO UMARŠIRALA U PRESTONICU: Proglašena je velika pobeda nad pobunjenicima!

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Maj.2021, 16:02

VOJSKA AFRIČKE ZEMLJE TRIJUMFALNO UMARŠIRALA U PRESTONICU: Proglašena je velika pobeda nad pobunjenicima!

Narod ih je dočekao kao oslobodioce

Vojska Čada proglasila je danas pobedu posle višednevne borbe s pobunjenicima sa severa zemlje koja je dovela do pogibije predsednika Idrisa Debija na bojnom polju. Pobunjenička grupa Front za promenu i slogu u Čadu (FACT) nije odgovorila na zahtev da pruži komentar.

Sukobi i politička nestabilnost su pomno posmatrani jer je Čad ključna sila u centralnoj Africi i dugogodišnji saveznik Zapada u borbi protiv islamističkih ekstremista >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << širom regiona Sahela.

Ljudi u glavnom gradu Ndžameni pozdravili su dolazak vojnika sa prve linije fronta koji su se vratili u koloni tenkova i oklopnih vozila.

- Trijumfalni povratak vojske u kasarne danas najavljuje kraj operacija i pobedu Čada, izjavio je načelnik Generalštaba Abakar Abdelkerim Daud novinarima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Najsiromašnije zemlje i dalje čekaju vakcine, kašnjenja i nestašice u isporukama

Izvor: N1 televizija, 10.Maj.2021, 15:42

U maloj bolnici u Ndžameni, glavnom gradu Čada, u kojoj radi i doktorka Umaima Đarma, ne vode se rasprave o tome koja je vakcina protiv koronavirusa najbolja - u Čadu uopše nema vakcine protiv kovida-19.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.