VOJNI EKSPERT OBJASNIO: Ruska flota uskoro postaje premoćna, Amerikanci mogu samo da se zabrinu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Dec.2020, 12:31

VOJNI EKSPERT OBJASNIO: Ruska flota uskoro postaje premoćna, Amerikanci mogu samo da se zabrinu!

Prostakov analizirao trenutnu situaciju

U novembru je brod Pacifičke flote Rusije "Admiral Vinogradov" zaustavio povredu državne granice Rusije od strane razarača američke ratne mornarice.

- Incidenti hladnog rata uče nas da u ovakvim situacijama formalna snaga brodova nije apsolutno odlučujuća. Veliki protivpodmornički brod "Admiral Vinogradov" ni po čemu nije inferiorniji od američkog razarača, a za sudar na tako bliskoj udaljenosti njegovo naoružanje ni >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << po čemu nije inferiorno od "Džona Mekejna" - rekao je Sergej Prostakov, vojni stručnjak i analitičar.

- Sva snaga američkog broda može se manifestovati u borbi na mnogo većim udaljenostima, gde njegova radarska oprema i raketno naoružanje izgledaju kao ozbiljna pretnja mnogim protivnicima - dodao je on.

Prostakov je, takođe, naglasio da ne treba zaboraviti na tekuće trendove u ruskom naoružanju. Na primer, brodovi Pacifičke flote sada su opremljeni raketnim sistemima  "Kalibr" i ,"Uran", a najavljeni planovi uključuju i hipersonične krstareće rakete "Cirkon".

- Ipak, ovo je samo perspektiva koju Pentagon svim snagama pokušava da spreči. Provokacije poput onih sa razaračem "Džon Mekejn" ne samo da testiraju sposobnosti ruske odbrane, već ih i ubeđuju da povećaju američki vojni budžet s obzirom na sve veću napetost - zaključio je Sergej Prostakov za FAN.

Vesti o domaćem i stranom naoružanju možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.