VOĐA RUSKE AVIO GRUPE STRIŽI: Čast nam je što smo u Beogradu

Izvor: Kurir, 16.Okt.2014, 07:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VOĐA RUSKE AVIO GRUPE STRIŽI: Čast nam je što smo u Beogradu

BEOGRAD - Sergej Osjajkin, vođa grupe ruskog ratnog vazduhoplovstva „Striži“, rekao je juče da je ruskim pilotima velika čast što prisustvuju paradi povodom 70 godina oslobođenja Beograda od fašizma jer je reč o velikoj zajedničkoj pobedi jugoslovenske vojske i Crvene armije.

- Za nas je velika čast što učestvujemo u obeležavanju ovog praznika, odajemo počast i zahvalnost tim ljudima koji su dali svoje živote za našu slobodu - rekao je Osjajkin.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << />
On je otkrio da „Striži“ imaju razrađene dve varijante nastupa - za slučaj lepog vremena, kad se izvode figure i različito prestrojavanje, i za slučaj kad je oblačnost ispod 1.800 metara.

Komandant 204. avijacijske baze Vojske Srbije general Predrag Bandić rekao je da su i srpski piloti spremni za paradu, te da im je velika čast što je ruska akro-grupa „Striži“ s njima.

(B. K.)

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sutra u Jagodini Dan oslobođenja od fašizma

Izvor: Press, 16.Okt.2014

Građani Jagodine obeležiće sutra 17.oktobra, Dan oslobođenja od fašizma. . Toga datuma su ovaj grad i Pomoravlje, pre 70 godina, oslobodile jedince Crvene armije, pod komandom komadanta 1041. streljačkog puka Matveja Markoviča...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.