STRIŽI NA POSLEDNJOJ PROBI PRED PARADU: Letećemo bez obzira na kišu! (FOTO) (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 15.Okt.2014, 20:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STRIŽI NA POSLEDNJOJ PROBI PRED PARADU: Letećemo bez obzira na kišu! (FOTO) (VIDEO)

- Velika nam je čast što ste nas pozvali i taj poziv smo rado prihvatili jer je to bila vaša i naša velika pobeda nad fašizmom - rekao je vođa akro-grupe "Striži", Sergej Osjajkin

Letelice Vojske Srbije i ruske akro grupe “Striži” sutra će učestvovati na Vojnoj paradi bez obzira na kišu i loše vremenske uslove, poručili su danas sa batajničkog aerodroma srpski i ruski piloti.

Na zajedničkoj konferenciji pripadnika Vazduhoplovstva i protivazduhoplovne >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << odbrane VS i akro grupe Striži, komandant 204 vazduhoplovne brigade brigadni general Predrag Bandić izjavio je da je sutrašnja vojna parada prilika da srpska vojska prikaže letelice koje ima u svom sastavu.

Foto: Telegraf

- Ovo je dobra prilika da iznad određenog prostora prikažemo našu brojnost i veličinu u granicama koliko to prostor dozvoljava. Nećemo koristiti sve letelice kojima raspolažemo, već oko 40 – izjavio je Bandić i poručio da najava lošeg vremena neće omesti srpske i ruske pilote da pokažu svoje veštine.

Foto: Telegraf

Bandić je naglasio da je letenje umetnost uklapanja mehanike i aerodinamike, objasnivši da su pripadnici 204 i 98 vazduhoplovne brigade i Opitnog centra VS uklopili različite karakteristike vazduhoplova srpske vojske koji će biti prikazani u sutrašnjem defileu.

Foto: Telegraf

Govoreći o završnim priprema pred sutrašnju paradu Bandić je pozvao sve građane da dođu zajedno sa srpskom vojskom da obeleže veliki datum u istoriji srpskog naroda – 70. godina od oslobođenja Beograda i pobede nad fašizmom.

Foto: Telegraf

Vođa akro grupe Striži potpukovnik Sergej Osjajkin izjavio je da je njemu i njegovim kolegama velika čast što učestvuju na sutrašnjoj paradi i obeležavanju velikog datuma podsetivši da je oko 1.000 pripadnika sovjetske Crvene armije i oko 2.000 Jugoslovenske armije stradalo u odbrani Beograda.

Foto: Telegraf

- Velika nam je čast što ste nas pozvali i taj poziv smo rado prihvatili jer je to bila vaša i naša velika pobeda nad fašizmom – rekao je Osjajkin.

On je dodao da njegove ruske kolege doživljavaju sedamdesetogodišnjicu oslobađanja Beograda poput ruskog praznika -Dan pobede.

Foto: Telegraf

- To je prilika da odamo počast i zahvalnost ljudima koji su dali život za našu slobodu i budućnost – rekao je Osjajkin.

Osvrćući se na najave padavina tokom sutrašnje parade on je rekao da “Striži ima pripremljene akrobatske figure za lepo vreme, za pojavu oblaka, ali i kišu”.

Foto: Telegraf

Jedin arazlika, kako je objasnio, biće izostanak vertikalnih figura ukoliko donji kraj oblačnosti bude na visini od 600 metara pošto će se tada izvoditi samo horizontalne i iskošene figure.

U slučaju velike oblačnosti i padavina kada je donji kraj oblačnosti na visini od 400 metara ruski piloti izvešće solo nastup, poručio je Osjajkin.

Foto: Telegraf

U obeležavanju 70. godina oslobođenja Beograda na sutrašnjoj vojnoj paradi, u okviru vazduhoplovnog ešelona učestvovaće pukovnici Dejan Vasiljević, Mirko zamaklar i Gordan pavlović, potpukovnici Brane Krnjajić, Miroslav Zečević, Zoran Erkić i Bela Gerstmajer, kao i majori Duško Dimić i Dejan Beda.

Foto: Telegraf

Rusku akro grupu Striži činiće potpukovnik Sergej Osjajkin i majori Dmitrij Selivanov, Denis Kuznjecov, Dmitrij Riževolov i Dmitrij Zupkov.

A ovako je izgledala poslednja proba pred sutrašnju Vojnu paradu:

(M.B.)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

VOĐA RUSKE AVIO GRUPE STRIŽI: Čast nam je što smo u Beogradu

Izvor: Kurir, 16.Okt.2014, 07:18

BEOGRAD - Sergej Osjajkin, vođa grupe ruskog ratnog vazduhoplovstva „Striži“, rekao je juče da je ruskim pilotima velika čast što prisustvuju paradi povodom 70 godina oslobođenja Beograda od fašizma jer je reč o velikoj zajedničkoj pobedi jugoslovenske vojske i Crvene armije...- Za nas je...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.