VLAST NAREDILA EVAKUACIJU, ZATVARANJE ŠKOLA I KANCELARIJA: Tajfun Mavar se približava Filipinima

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Maj.2023, 12:03

VLAST NAREDILA EVAKUACIJU, ZATVARANJE ŠKOLA I KANCELARIJA: Tajfun Mavar se približava Filipinima

Filipinske vlasti naredile su evakuaciju zbog očekivanog dolaska tajfuna Mavar koji se približio severnim filipinskim provincijama.

Filipinske vlasti naredile su danas evakuaciju više hiljada seljana, zatvaranje škola i kancelarija i zabranu plovidbe zbog očekivanog dolaska tajfuna Mavar koji se približio severnim filipinskim provincijama nedelju dana nakon što je prešao preko američke teritorije Guam u zapadnom Pacifiku.

Tajfun prate snažni vetrovi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sa trajnom brzinom od 155 kilometara na sat i sa udarima i do 190 kilometara, prenose agencije.

Meteorolozi predviđaju da će planinski delovi Filipina biti pošteđeni direktnog udara tajfuna, a analize ukazuju da oluja skreće na severoistok ka Tajvanu ili jugu Japana.

Iako se očekuje da će nepogoda značajno da se uspori, vlasti su za utorak i sredu izdale upozorenje na opasne plimske talase, bujične poplave i klizišta u provinciji Batanes.

- Čak i ako bude sunčano, danas je vreme tako nepredvidivo i može da se promeni u bilo kom trenutku. Zato moramo biti spremni da sačuvamo bezbednost. Ovde govorimo o potencijalnim pretnjama po živote ljudi - izjavio je pomoćnik sekretara Kancelarije za civilnu odbranu Rafi Alehandro.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.