VLASNIK TUŽI GUGL: Restoran Srpska kruna u Americi zatvoren zbog Gugl mapa!

Izvor: Kurir, 07.Jul.2014, 18:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VLASNIK TUŽI GUGL: Restoran Srpska kruna u Americi zatvoren zbog Gugl mapa!

Mesto je bilo krcato, ali je odjednom, pre dve godine vlasnik primetio značajn pad gostiju. Bertagna je počeo da otpušta osoblje, a na kraju je morao i da skroz zatvori restoran i to zbog greške ovog internet giganta

U američkoj državi Virdžinija nalazi se restoran pod nazivom Sprska kruna, koji je posle 40 godina rada morao da stavi katanac, i to sve zbog Gugl i njihove greške.

Restoran je bio poznat po ekskluzivnim jelima od mesa kengura i konja >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << .

"Ranije smo imali i meso medveda, ali je to postalo zabranjeno", objašnjava Rene Bertagna (74). Mesto je bilo krcato, ali je odjednom, pre dve godine vlasnik primetio značajan pad gostiju, i do 75 odsto tokom vikenda, prenosi Biznis insajder.

Bertagna je počeo da otpušta osoblje, a na kraju je morao i da skroz zatvori restoran. Jednom prilikom ga je gost pitao zašto ne rade subotom, nedeljom i ponedeljkom.

Vlasnik je iznenađeno upitao odakle mu takva informacija, kad oni rade tokom svih dana u nedelji. Tada je otkrio da su Gugl mape glavni krivac, odnosno pod radnim vremenom oni su napisali da su tokom tri dana zatvoreni.

Bertanga je angažovao stručnjaka i radno vreme na Gugl mapama je promenjeno, ali je tada šteta već bila napravljena i 2013. godine u aprilu, Srpska kruna je zatvorena.

On je odlučio da tuži Gugl i traži odštetu jer je zbog njihove greške došlo do značajnoj opadanja mušterija, što je dovelo i do zatvaranja.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Gugl mapa prikazivala da restoran ne radi, vlasnik zbog toga bankrotirao!

Izvor: Telegraf.rs, 07.Jul.2014

Vlasnik restorana "Srpska kruna" u Virdžiniji odlučio je da tuži Gugl jer je na njihovom servisu Gugl mape godinama stajalo pogrešno radni vreme, što je dovelo do velikog pada gostiju

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.