VLADAR NEBA: Decenijama je TRULIO U HANGARU, a sada PONOVO LETI sa jednim ciljem (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Okt.2019, 00:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VLADAR NEBA: Decenijama je TRULIO U HANGARU, a sada PONOVO LETI sa jednim ciljem (VIDEO)

Samo pri jednom tročasovnom letu oborio je 106 različitih rekorda, a ubrzo potom poslat u istoriju.

Antonov AN-225, zvani "Mrija", najveći je teretni avion na svetu. Dug je 84 metra, pokreće ga 6 turbomlaznih motora, raspon krila mu je 88 metara i može da ponese 250 tona transporta.

Prvobitno je razvijan za potrebe sovjetskog svemirskog programa, za transport spejs-šatla Buran. Ostao je u hangaru da truli, koristili su ga za rezervne delove.

Sve dok mu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 12 godina kasnije nije pronađena nova namena - za prevoz teškog tereta, a može da ponese trup "boinga 737". Proizveden je samo jedan "AN-225". Drugi nikada nije završen.

RUSKA GRDOSIJA! Sat vremena leta košta 6.000 dolara: Ovo je NAJVEĆI AVION na svetu (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.