VLADA SRBIJE UPOZORAVA! Pojavio se LAŽNI SAJT za glasanje iz inostranstva, ne nasedajte NA PREVARE

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Maj.2020, 14:07

VLADA SRBIJE UPOZORAVA! Pojavio se LAŽNI SAJT za glasanje iz inostranstva, ne nasedajte NA PREVARE

Građani da budu oprezni.

Vlada Srbije upozorila je danas da se pojavio lažni sajt za glasanje iz inostranstva - www.hocudaglasam.com.

Vlada Srbije u saopštenju navodi da nijedan organ države ne stoji iza sajta www.hocudaglasam.com, na kom piše da građani Srbije koji žive u inostranstvu mogu da ostave svoje lične podatke, kao i kopije ličnih dokumenata, kako bi mogli da se prijave za glasanje za predstojeće izbore.

Posebno je važno upozoriti javnost >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i sve građane da budu oprezni, jer je zvanična procedura za prijavu građana za glasanje po mestu boravišta u inostranstvu propisana Zakonom o jedinstvenom biračkom spisku i Uputstvom za sprovođenje Zakona o jedinstvenom biračkom spisku.

Ta procedura podrazumeva podnošenje ličnog zahteva preko diplomatsko-konzularnih predstavništava Srbije koji te zahteve propisanim procedurama prosleđuju opštinskim odnosno gradskim upravama prema mestu prebivališta podnosioca zahteva.

Nakon toga, navedene uprave donose rešenje o upisu podatka u birački spisak da će birač na predstojećim izborima da glasa prema mestu boravišta u inostranstvu.

Vlada upozorava građane da budu oprezni kome ostavljaju svoje podatke budući da postoji mogućnost zloupotrebe istih.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.