VLADA SRBIJE DONELA NAJNOVIJE ODLUKE U VEZI VANREDNOG STANJA: Jedna od njih će posebno obradovati penzionere

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Mar.2020, 19:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VLADA SRBIJE DONELA NAJNOVIJE ODLUKE U VEZI VANREDNOG STANJA: Jedna od njih će posebno obradovati penzionere

Vlada Republike Srbije nastavlja da prati situaciju u vezi sa virusom COVID-19 i redovno će obaveštavati građane o razvoju situacije.

Na današnjoj sednici Vlade Republike Srbije, donete su najnovije odluke u vezi sa sprečavanjem širenja virusa COVID-19.

Doneta je odluka da su isporuke zaštitnih maski, koje Republički fond za zdravstveno osiguranje isporučuje veletrgovcima, oslobođene od PDV-a.

Ranije izdate radne dozvole stranim državljanima, čiji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je rok istekao, smatraće se važećim sve vreme trajanja vanrednog stanja.

Vlada je uputila preporuku crkvama i verskim zajednicama da se verski obredi obavljaju na bezbedan način i bez prisustva vernika, uz poštovanje svih prethodno donetih mera Vlade Republike Srbije.

U cilju smanjenja rizika od zaraze izazvene virusom COVID-19, Republičkom fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje preporučeno je da se isplata penzija i drugih prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja vrši odjednom, u celokupnom mesečnom iznosu.

Svim penzionerima i korisnicima privremene naknade koji su ostvarili svoja prava, zaključno sa 25. martom ove godine, biće isplaćena jednokratna novčana pomoć u iznosu od četiri hiljade dinara. Isplata će se vršiti u skladu sa dinamikom isplate penzija za mart.

Još jednom apelujemo na sve građane da se pridržavaju svih mera bez izuzetka, jer je to jedini način da svi zajedno pobedimo ovu zaraznu bolest.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.