VIKEND POD MERAMA: Nove mere na snazi, ključ u bravu u 14 sati - sutra nova sednica Kriznog štaba!

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Feb.2021, 08:17

VIKEND POD MERAMA: Nove mere na snazi, ključ u bravu u 14 sati - sutra nova sednica Kriznog štaba!

Nove mere na snazi.

U popodnevnim časovima juče su u Srbiji na lokalima bile navučene zaštitne roletne, na vratima katanci, zatvoreni su kafići, restorani, muzeji, pozorišta, tržni centri...

Tako bi trebalo da bude i danas jer nove mere kriznog štaba nalažu da sve gore nabrojano ovog vikenda može raditi samo do 14 časova. U centru grada oni revnosniji ugostitelji su već oko 13.30 gostima sugerisali da je vreme za zatvaranje, dok su oni manje precizni goste >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prosto izbacili iz lokala u dato vreme.

Radnici u buticima takođe su mušterije upozoravali o skraćenom radnom vremenu i koji minut pre zatvarili ulaze. Ipak, i juče je bilo onih koji krše mere.

Podsetimo, u noći između petka i subote, oko pola dva noću, komunalna milicija razbila je još jednu masovnu korona žurku na Starom sajmištu. Turistička inspekcija Sekretarijata za inspekcijske poslove Beograda iste noći zatekla je oko 100 gostiju u restoranu koji posluje u okviru hotela na teritoriji opštine Stari grad.

U ponedeljak se nastavlja sa merama koje su bile donete pre ovih, a nastavlja se i vakcinacija građana širom zemlje.

Prema broju vakcinacija na milion stanovnika, Srbija je druga u Evropi, posle Velike Britanije, a prema procentu građana koji su primili obe doze vakcine prva je u Evropi. Posle Srbije su Malta i Rumunija.

Naredna sednica Kriznog štaba zakazana je za ponedeljak, 1. mart, kada će se razmatrati nove mere.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sutra sednica Kriznog štaba - rigoroznije mere?; "Još četiri meseca"

Izvor: B92, 28.Feb.2021

Mere koje je Krizni štab doneo u petak na snazi su još danas. Ugostitelji i tržni centri rade do 14 časova...Nova sednica Kriznog štaba biće održana u ponedeljak, na kojoj će biti razmatrani efekti ove odluke...Prehrambene prodavnice danas rade do 21 sat...Štab je odlučio da medicinske i veterinarsle...

Nastavak na B92...

Zašto pozorišta, a ne i bioskopi?

Izvor: Danas, 28.Feb.2021

Odlukom Kriznog štaba, bioskopi nisu izuzeti od skraćenja radnog vremena poslednjeg vikenda u februaru. Donete mere ograničavaju rad bioskopa na samo par sati dnevno, jer sve projekcije moraju da se završe do 14 časova, dok su iz ove mere izuzeta samo pozorišta čime je zadat poslednji udarac na...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.