Zašto pozorišta, a ne i bioskopi? 1Foto: FoNet/Marija Đoković

Odlukom Kriznog štaba, bioskopi nisu izuzeti od skraćenja radnog vremena poslednjeg vikenda u februaru. Donete mere ograničavaju rad bioskopa na samo par sati dnevno, jer sve projekcije moraju da se završe do 14 časova, dok su iz ove mere izuzeta samo pozorišta čime je zadat poslednji udarac na poslovanje bioskopa u Srbiji, navodi se u saopštenju bioskopa Cineplexx.

Kako navode iz Cinepleksa, Skoro šest meseci bioskopi nisu radili, a kada su dobili dozvolu za rad, strogo su se poštovale sve donete mere od strane Kriznog štaba. Odgovornim poslovanjem i sprovođenjem svih propisanih mera u cilju suzbijanja virusa Covid-19, bioskopi su dokazali da su jedno od najbezbednijih mesta.

 Ono što najviše smeta, što u trenucima kada se bioskopi bore za opstanak i za svako radno mesto, iscrpljenih resursa zbog dugotrajnog zatvaranja, skraćenog radnog vremena i smanjenog kapaciteta u salama, jeste da logika i razumevanje u donošenju mera Kriznog štaba više ne postoji, jer niko ne može da objasni u čemu se razlikuju bioskopi i pozorišta u donošenju ovakvih mera koje se odnose na poslednji vikend u februaru.

 „Primetan je nedostatak sluha prema industriji koja je najviše pogođena pandemijom i koja je dovedena na rub egzistencije. Ostaje nejasno zašto su bioskopa svrstani u grupu objekata kojima je skraćeno radno vreme, jer ne postoji nikakva razlika između uslova u kojima se odvija projekcija filma u 13 ili 21 čas, osim što skraćenje značajno utiče na već mizerne prihode.  Uprkos ogromnim finansijskim gubicima u proteklih godinu dana i poslovanjem na ivici isplativosti, Cineplexx je u vreme najveće krize modernog doba otvorio čak dva nova bioskopa u Beogradu, opremljena najsavremenijim tehnologijama. Međutim, ukoliko se nastavi trend donošenja nelogičnih odluka i mera, bioskopi neće još dugo opstati“, izjavila je Aleksandra Garić, direktor marketinga bioskopa Cineplexx. Ona je dodala da mole odgovorna lica za razumevanje, odgovornost i logiku u donošenju odluka kako bi ova industrija, u koju je prethodnih godina uloženo mnogo sredstava preživela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari