VIDI LUTKO, MEKSIKO U SRED BEOGRADA Onda su ga samleli i bacili u Dunav - tragičan Goksijev kraj

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Avg.2021, 16:52

"VIDI LUTKO, MEKSIKO U SRED BEOGRADA" Onda su ga samleli i bacili u Dunav - tragičan Goksijev kraj

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je prošle nedelje optužnicu protiv Veljka Belivuka i Marka Miljkovića i 29 pripadnika njihove kriminalne grupe koja je više od dve godine činila najsvirepije zločine.

Na teret im se za sada stavlja pet ubistva, jedno silovanje, rasturanje narkotika i oružja, a ovo su detalji optužnice.

Belivuk i Miljković su optuženi da su od početka 2019. do februara 2021. godine organizavali kriminalnu grupu koja je delovala pod >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << paravanom navijačke grupe "Principi".

Naloge su prenosili preko kriptovane aplikacije "Skaj" koji su koristili pod kodnim imenima. Belivuk je navodno koristio nadimak Soprano, a Marko Miljković Leon i Kratos. Srđan Lalić je imao nik Bari, Marko Budimir - Katona, Miloš Budimir - Ares, Vlada Draganić - Brale i Boske, Nebojša Janković - Hel, Nemanja Đurić - Tajson, Nikola Spasojević - Topalović, Dejan Tešić - Fleš, Bojan Hrvatin - Anakin i Leo Leku, Nemanja Lakićević - Džeri, Nikola Stefanović - BMW, Vladimir Grek - Ragnarot, Vladimir Dimitrijević - Šeprtlja, Filip Ivanonski - Engri, Boris Karapandžić - Salvatore, Aleksandar Vučeljić je na "Skaju" bio Struja, Marko Andrić - Disenador, a Aleksa Stošić - Riven.

Krivična dela činili su prema navodima optužnici u Ritopeku u posebnoj prostoriji koju su nazvali "klanica". Tamo su instalirali industrijsku mašinu za mlevenje mesa kojom su mleli tela ubijenih. U toj prostoriji su pod i zidove prekrili najlonom, a nakon ubistava su prostoriju i mašinu čistili hemijskim sredstvima kako bi sprali dokaze.

Tužilaštvo između ostalog navodi da su 3. avgusta prošle godine Belivuk, Miljković, Miloš Budimir, Janković, Đurić, Lalić, Spasojević, Tešić, Hrvatin i Draganić ubili navijača Partizana Gorana Veličkovića Goksija.

Prethodno su ga namamili u Višegradsku ulicu pričom oko navodne kupovine oružja.

Nakon sastanka Hrvatin i Veličković su seli u automobil, a potom su se uputili na dogovoreno mestu sa navodnim prodavcem oružja. Ostali pripadnici klana su ga potom prema navodima iz optužnice savladili uz povike "policija" i ubacili u tovarni deo pik-apa i odvezli u Ritopek.

U specijalno opremljenoj vikendici su ga mučili, tukli, čupali mu nokte...

Razlog je navodno bio taj što je Veličković planirao da ubije Miljkovića i Belivuka.

Zatim ga je prema navodima optužnice Miljković sekirom u glavu udario i odsekao mu glavu. Na izmasakriranom telu napisali su "Korać p***a i fotografije slali kontakt brojevima Veličkovića. Fotografije su delili i međusobno delili uz monstruoznu poruku:

- Vidi, lutko, Meksiko usred Beograda.

Potom su telo samleli i bacili u Dunav.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

"TIK-TOK, TIK-TOK, OVAKO ĆEŠ TI DA ZAVRŠIŠ" Nakon što su ubili Goksija, Belivukovi vojnici poslali njegovom šefu upozorenje preko "skaja", krvlju ispisali "KORAĆ P**KA"

Izvor: Blic, 06.Avg.2021

"Goksi se najbolje držao od svih, bio je hrabar" - ove reči je, prema optužnici protiv kriminalne grupe Veljka Belivuka, izgovorio Marko Miljković, inače njegova desna ruka, kada je u kući strave u Ritopeku presudio Goranu Veličkoviću Goksiju. Njegovu glavu je sekirom odvojio od tela, a nakon...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.