(VIDEO) SKRIVENA U ŠUMI: Zavirite u Staljinovu vilu u Sočiju!

Izvor: Kurir, 24.Feb.2014, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(VIDEO) SKRIVENA U ŠUMI: Zavirite u Staljinovu vilu u Sočiju!

U Sočiju se nalazi vila lokalno poznata pod nazivom Dača. U njoj je nekada živio diktator Josif Staljin.

Vila bivšeg sovjetskog diktatora Josifa Staljina jedna je od najpoznatijih atrakcija Sočija, grada domaćina Zimskih olimpijskih igara 2014. godine.

Nalazi se na brdu iznad grada, a fasada joj je zelena i time je još skrivenija u šumi koje je okružuje. U vili nije bilo tepiha jer je navodno voleo da čuje kad mu neko prilazi. Vila je sada otvorena za javnost, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << turisti je mogu razgledati samo u grupi s turističkim vodičem. Međutim, od leta će turisti u njoj moći i da noće za cenu od 270 do 470 dolara po noći.

Inače, Staljinova dača, vila na brdu iznad Sočija, sagrađena 1937. godine po meri i volji sovjetskog vođe i  bila je Staljinovo omiljeno letovalište, mesto na kome je doneo neke od najvažnijih odluka, i mesto na kojem je umro 5. maja 1953. godine. Turistički vodiči priču o ovoj vili često počinju rečima "kada bi zidovi mogli da govore", a potom se ispravljaju i kažu da je možda neke stvari lakše ne znati.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.