(VIDEO) Naš bivši reprezentativac obeležio najznačajniji duel Reala i Juventusa

Izvor: Kurir, 05.Maj.2015, 19:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(VIDEO) Naš bivši reprezentativac obeležio najznačajniji duel Reala i Juventusa

Najvažniji od ukupno 14 duela madridskog i torinskog kluba odigran je 1998. godine i predstavljao je direktnu bitku za titulu prvaka Evrope

Fudbaleri Juventusa i Real Madrida odigrali su 14 utakmica u prethodnih pet decenija. "Kraljevi" su malo uspešniji, ostvarili su sedam pobeda, naspram šest "stare dame", a samo jednom su remizirali.

Svakako najznačajniji od toh 14 duela bio je onaj odigran 20. maja 1998. godine na amsterdamskoj "Areni", jer je direktno >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << odlučivao o tituli prvaka Evrope. U tom finalu Lige šampiona jedini strelac bio je tadašnji reprezentativac Jugoslavije Predrag Mijatović. Odlučujući gol dao je u 66. minutu i time Realu doneo titulu čekanu 32 godine! Madridskom klubu bio je to sedmi trofej u najznačajnijem klupskom takmičenju "starog kontinenta", od ukupno deset koliko ih sada ima.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.