(VIDEO) IRAN PREDSTAVIO MOĆNU PODMORNICU: Naoružana je krstarećim raketama, može pod vodom da ostane pet nedelja!

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Feb.2019, 00:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(VIDEO) IRAN PREDSTAVIO MOĆNU PODMORNICU: Naoružana je krstarećim raketama, može pod vodom da ostane pet nedelja!

Iran je Predstavio svoju najnoviju i najmoderniju podmornicu domaće proizvodnje. Dao joj je ime "Fateh", a naoružana svim najboljim čime trenutno raspolaže.

Komanda iranske ratne mornarice objavila je: Podmornica Fateh teška je 600 tona i naoružana je savremenim torpedima, morskim minama i krstarećim raketama koje može prema nadvodnim ciljevima lansirati i iz podvodnog položaja.  

 

Fateh, kako se navodi, može da se spušta i preko 200 metara >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ispod površine vode. Posebno se naglašava da na tim dubinama može da ostane i "do pet nedelja".

Svečanost je priređena u lučkom gradu Bender-Abas na jugu Irana, a prisustvovao joj je i predsednik države Hasan Rohani.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.