VESELIN VELJOVIĆ UHAPŠEN SA ŠKALJARCEM! Evo za šta se tereti bivši direktor policije, pao u akciji sa EUROPOLOM

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jul.2023, 11:01

VESELIN VELJOVIĆ UHAPŠEN SA ŠKALJARCEM! Evo za šta se tereti bivši direktor policije, "pao" u akciji sa EUROPOLOM

Aktivnosti Specijalnog državnog tužilaštva i policije u ovom predmetu će se nastaviti i narednih dana.

Bivši direktor Uprave policije Veselin Veljović uhapšen je jutros u akciji Specijalnog policijskog odjeljenja po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, u okviru istrage o švercu cigareta.

Kako prenosi crnogorski portal Borba, u istoj akciji policije uhapšen je i Mujo Nikočević, koji važi za bezbednosno interesantnu osobu koja je više >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << puta osuđivana i dovodi se u vezu sa "škaljarskim klanom".

Veljović je, kako navode, uhapšen u saradnji sa Agencijom Evropske unije za saradnju u sprovodenju zakona (EUROPOL).

- Oni su uhapšeni u okviru istrage o švercu cigareta. Potražuju se braća, Aleksandar i Nikola Mrkić - prenosi Borba.

Braća Mrkić su, kako navode, pre desetak godina bili na meti istražnih organa, kada je pretresen njihov hangar u Donjoj Gorici, a dovodili su se u vezu sa "mojkovačkim" klanom.

Tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić saopštio je da je Specijalno policijsko odjeljenje je, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, danas lišilo slobode Veselina Veljovića i Muja Nikočevića i protiv njih ali i protiv Aleksandra Mrkića i Nikole Mrkića, koji se traže, podnelo krivičnu prijavu zbog osnova sumnje da su učinilikrivična dela stvaranje kriminalne organizacije, zloupotreba službenog položaja i krijumčarenje.

Prethodno je policija pretresala stanove i druge prostorije osumnjičenih, a dokazi protiv njih prikupljeni su, kako se navodi, u saradnji sa Agencijom Evropske unije za saradnju organa za sprovodjenje zakona - EUROPOL.

SPO je naložio pretrese u Podgorici, Mojkovcu, Žabljaku i Nikšicu...

Veselin Veljović je od leta 2007. do 2011. godine bio je direktor Uprave policije, a potom je u periodu od 30. jula 2018. do 17. decembra 2020. godine bio u drugom mandatu prvi covek crnogorske policije.

Veljović je bio savetnik za bezbednost predsednika Crne Gore Mila Đukanovića.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.