VELJA NEVOLJA SPREMAO UDAR NA VRH DRŽAVE? Isplivavaju šokantni detalji: Pohapšena mafija imala OPASNE PLANOVE

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Feb.2021, 19:12

VELJA NEVOLJA SPREMAO UDAR NA VRH DRŽAVE? Isplivavaju šokantni detalji: Pohapšena mafija imala OPASNE PLANOVE

Klan Veljka Belivuka - Velje Nevolje 'upucavao' snajper na više lokacija u Srbiji, utvrdila je policija tokom istrage. Mafijaši angažovali i snajperistu, veterana rata u Bosni.

Mafijaški klan koji je predvodio uhapšeni Veljko Belivuk - Velja Nevolja najverovatnije je planirao ubistvo nekoga iz samog vrha države, pokazala je dosadašnja istraga.

Kako je utvrđeno, Belivukov klan je na više lokacija po Srbiji "upucavao" snajper koji je pronađen u jednom od "štekova". >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Čak su angažovali i snajperistu, veterana rata u Bosni, i platili mu 2.000 evra da ih obuči za rukovanje ovim oružjem!

Imali "regrutni centar"

Belivuk i njegova ekipa praćeni su, kako se saznaje, više meseci pre hapšenja, a tokom tok perioda utvrđeno je čak i da su oni imali svoj 'regrutni centar' u prostorijama Mesne zajednice u Banatskom Brestovcu

- Tu u okolini Brestovca imali su improvizovani poligon za snajperska gađanja. Tamo su dovođeni Veljini ljudi da vežbaju pucanje. Osim toga, snajper su 'upucavali' i na nekoliko lokacija širom Srbije, na Kosmaju, na Avali i na planini Rudnik. Spremali su se za neko veliko zlo, hteli su da budu sigurni i u oružje i u strelca... Čak su i angažovali jednog ratnog veterana iz rata u Bosni i platili mu 2.000 evra za obuku. Za sada nemamo dokaza, ali zbog svega što smo saznali osnovano sumnjamo da su planirali da ubiju nekoga iz samog vrha države. Sigurno je da im snajper nije trebao za ubistvo nekog navijača... - prenose izvori iz istrage.

Prema njihovim rečima, Belivuk i ekipa imali su bliske kontakte i saradnju sa pojedincima u policijsko-bezbednosnim strukturama.

- U ovom momentu mogu samo da kažem da je reč o bivšim, ali i nekim sadašnjim funkcionerima u policiji i tajnoj službi. Upravo te veze su im i pre oko nedelju dana dojavile da su pod ozbiljnom istragom, posle čega su Belivuk i njegovi saradnici počeli panično da uklanjaju tragove i dokaze svojih dosadašnjih zločina. To je na kraju i dovelo do ubrzanja akcije hapšenja - objašnjava izvor.

Svi će "propevati"

Božidar Spasić, nekadašnji operativac Državne bezbednosti (DB), ocenjuje da je hapšenje i razbijanje ovog kriminalnog klana izvršeno onog trenutka kada su bile pokrivene sve tačke njihovog kretanja i komunikacije.

- Dok su bili na slobodi, bili su kompaktna grupa kojoj je Belivuk očigledno obezbeđivao sigurnost svojim vezama u policiji. Sada su razbijena banda, pa je sasvim moguće da će početi da 'pevaju' u pritvoru i iznose detalje zločina. Neko od njih bi mogao da dobije i status svedoka-saradnika i tu sudovi i tužilaštvo moraju da odigraju veoma pametno... - zaključuje Spasić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.