VELIKI UDARAC: Film o Dijani Budisavljević u školskom programu, Hrvati će učiti o zlodelima NDH

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jul.2020, 19:21

VELIKI UDARAC: Film o Dijani Budisavljević u školskom programu, Hrvati će učiti o zlodelima NDH

Film je podržan jer nastoji da skrene pažnju mladih i senzibilizovanih na različite oblike netolerancije i diskriminacije

Ministarstvo je, odobrilo i predloženu stručno izrađenu metodičku pripremu nastavne jedinice "Dnevnik Diane Budisavljević i period Drugog svetskog rata u Hrvatskoj", ocenivši je promišljenom i s jasno određenim vaspitno-obrazovnim ishodima.

Kako se ističe u obrazloženju, film je podržan jer nastoji da skrene pažnju mladih i senzibilizovanih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na različite oblike netolerancije i diskriminacije, a prikazivao bi se učenicima od 13 do 18 godina u okviru projektnog dana ili kao školski projekt koji će ih podstaći na promišljanje i pozitivno delovanje.

Edukativni materijali vezani uz film "Dnevnik Diane Budisavljević" delom su projekta "Dnevnik Diane Budisavljević - od filma do virtualnog muzeja" čiji je razvoj podržalo Ministarstvo kulture.

Film je apsolutni je pobednik prošlogodišnjeg Pulskog filmskog festivala, dosad je osvojio više od 15 nagrada, a rediteljka je za njega osvojila i Nagradu "Vladimir Nazor".

Ta filmska priča o ženi koja je tokom Drugog svetskog rata spasila na hiljade srpske dece iz logora dosad je pogledalo više od 70.000 ljudi i na inicijativu nastavnika, više od 5.000 učenika.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.