VELIKA ZABRINUTOST SVETSKIH LIDERA: Poruke solidarnosti i podrške za Britaniju stižu sve vreme

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Mar.2017, 00:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VELIKA ZABRINUTOST SVETSKIH LIDERA: Poruke solidarnosti i podrške za Britaniju stižu sve vreme

Evropa stoji čvrsto sa Velikom Britanijom protiv terorizma

Evropski lideri izrazili su podršku i solidardnost sa Velikom Britanijom, nakon dva napada ispred britanskog parlamenta, a bivši britanski premijer Dejvid Kameron poručio je da nikada neće pobediti oni koji "varvaskim metodama" pokušavaju da napadnu demokratiju te zemlje.

- Moje misli su sa porodicama povređenih i ubijenih. Oni koji pokušavaju da napadnu našu demokratiju tim varvarskim metodama nikada >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << neće pobediti - naveo je Kameron na svom nalogu na Tviteru.

Former PM @David_Cameron tweets his condolences. https://t.co/z978B0CVaI pic.twitter.com/sAq5jBPDGI

— RT UK (@RTUKnews) March 22, 2017

Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk na svom nalogu na Tviteru napisao je da su njegove misli sa žrtvama napada u Vestministeru.

- i spremna je da pomogne - poručio je Tusk.

German Chancellor Angela Merkel and European Council president Donald Tusk have also shown their solidarity - https://t.co/LU4iOJ0B4t pic.twitter.com/3L0MtTix0F

— PoliticsHome (@politicshome) March 22, 2017

Nemačka kancelarka Angela Merkel navela je u saopštenju da je s tugom primila vest o današnjem incidentu u Londonu i poručila  da su njene misli sa njenim "britanskim prijateljima i svim građanima Londona", naročito onima koji su povređeni tom prilikom.

- Želim da kažem u ime Nemačke i njenih građana: stojimo črvsto i odlučno na strani Velike Britanije u borbi protiv svih oblika terorizma - poručila je Merkel.

Oglasio se i francuski predsednik Fransoa Oland, koji je izrazio zabrinutost zbog terorističkih napada, preneo je AP.

- Francuska, koja je bila meta teških napada u poslednje vreme, zna da britanski narod danas pati - rekao je Oland novinarima tokom posete francuskom gradu Vilpentu.

Francuski ministar unutrašnjih poslova Matijas Fekl ocenio je da je napadnuta demokratija na visokom nivou i poručio da je Francuska spremna da pomogne.

- Svi smo žrtve napada u Londonu. Veoma sam emotivna danas. Nemam dovoljno reči da izrazim šta osećam - navela je portparolka Evropske komisije Mina Andreeva na svojoj stranici na Tviteru.

Američki predsednik Donald Tramp razgovarao je danas telefonom sa britanskom premijerkom Terezom Mej o događajima u centru Londona, koji britanska policija tretira kao "teroristički incident". Američki državni sekretar Reks Tilerson je osudio napad ispred britanskog parlamenta i izrazio saučešće porodicama nastradalih.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.