VELIKA TUGA: Preminuo ugledni srpski profesor!

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Jul.2023, 18:51

VELIKA TUGA: Preminuo ugledni srpski profesor!

Bio je uzor svojim studentima

Na Fejsbuk stranici "FLU Beograd" objavljena je tužna vest da je ugledni profesor, jugoslovenski i srpski slikar Dobrica Bisenić preminuo.

- Naš divni profesor Dobrica Bisenić je preminuo. Bio je divan, dobrodušan čovek, kolega, uzor svojim studentima - stoji u objavi na stranici.

Dobrica Bisenić je rođen u mestu Golobok 1962. godine, nadomak Smederevske Palanke.

Diplomirao je slkarstvo1987. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << godine na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Živojina Turinskog. Kod istog profesora završio je postdiplomske studije 1990.godine.

Na FLU u Beogradu je radio kao asistent od 1989. godine. U zvanje redovnog profesora izabran je 2012. godine. Bio je član ULUS-a.

Samostalne izložbe imao je u Beogradu, Smederevskoj Palanci, Velikoj Plani, Negotinu, Kruševcu, Nišu… Bio je učesnik većeg broja grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu (Beograd, Vrbas, Čačak, Gornji Milanovac, Solun, Turku).

Dobitnik je više nagrada: kao student dobio je Nagradu za crtež FLU, 1984, Veliku nagradu iz Fonda "Riste i Bete Vukanović", Beograd, 1987, Prvu nagradu iz Fonda "Nikole Graovca", FLU, Beograd, 1987, a 1990. godine dobio je Nagradu Galerije KNU-a za izložbu godine i još mnoge druge.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.