VELIKA POMOĆ RUSKE VOJSKE SRBIJI: Poslali sisteme za aerosolne dezinfekcije, mašine za apokalipsu

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Apr.2020, 19:36

VELIKA POMOĆ RUSKE VOJSKE SRBIJI: Poslali sisteme za aerosolne dezinfekcije, "mašine za apokalipsu"

Reč je o univerzalnom višenamenskom sredstvu aerosolne dezinfekcije - KDA. Služi i za dezinfekciju spoljne sredine kada je u pitanju čišćenje vozila i sredstava individualne zaštite.

Na batajnički vojni aerodrom "Pukovnik - pilot Milenko Pavlović" ruski avioni su dovezli specijalna sredstva koja se obično upotrebljavaju u uslovima kada je neprijatelj upotrebio oružje za masovno uništenje (nuklearno, hemijsko ili biološko oružje), i gde konvencionalno naoružanje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ne može mnogo da pomogne.

"Orlan" je najsavremenija verzija ovog vozila. Namenjen je za efikasnu dezinfekciju različitih tipova vozila, zgrada i ostalih zatvorenih objekata, kao i sredstava individualne zaštite. Čitav kompleks se nalazi na šasiji kamiona KamAZ-53501. Sredstvo je u naoružanje uvedeno 2015. godine. Ono se sastoji od krana-manipulatora i hidraulične dizalice, navodi se u članku „Raša bijond“.

Njegov kapacitet dezinfekcije iznosi oko 90 kvadratnih metara prostora u jednoj minuti. Zahvaljujući svojim gabaritima „Orlan“ bez problema staje u vojno-transportni avion Il-76.

Na batajnički vojni aerodrom "Pukovnik - pilot Milenko Pavlović" stigao je i jedan od najboljih kamiona u klasi transportne vojne tehnike: teretni kamioni KamAZ-63501.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Oprema za slučaj apokalipse: Rusi u Srbiju isporučili moćno sredstvo

Izvor: B92, 04.Apr.2020

Na batajnički vojni aerodrom ruski avioni su dovezli specijalna sredstva koja se upotrebljavaju u uslovima kad neprijatelj upotrebi oružje za masovno uništenje...Protiv takvih oružja, kao što su nuklearno, hemijsko ili biološko oružje, konvencionalno naoružanje ne može mnogo da pomogne...Reč...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.