VELIKA OPASNOST PRETI RUSKOM SAVEZNIKU! Pokrenuta nova vojna operacija za zaštitu zemlje dok ne bude kasno!

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jul.2022, 22:30

VELIKA OPASNOST PRETI RUSKOM SAVEZNIKU! Pokrenuta nova vojna operacija za zaštitu zemlje dok ne bude kasno!

Moraju suzbiti zlo dok ne bude kasno

Sirijska arapska armija (SAA) i nekoliko provladinih formacija izveli su 3. jula operaciju češljanja u pustinji Suvajda na jugoistoku Sirije, gde su pre nekoliko godina bile aktivne ćelije ISIS-a. Prema Sirijskoj opservatoriji za ljudska prava, operacija obuhvata celu pustinju, sve do Hamada koji se nalazi na granici Sirije sa Irakom i Jordanom.

Grupa za praćenje sa sedištem u Londonu saopštila je da su >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ruske Vazdušno-kosmičke snage obezbedile vazdušno pokrivanje sirijske vojske tokom operacije. Nema prijavljenih žrtava niti materijalne štete. Pre samo nekoliko godina, pustinja Suvajda bila je zaražena ćelijama ISIS-a.

Dana 25. jula 2018. teroristi su izvršili niz samoubilačkih bombaških napada i napada oružjem u centru grada Suvajda i u severnom delu pokrajine. Napadi su odneli živote više od 190 ljudi, od kojih su većina bili civili. Tada je SAA odgovorila velikom operacijom kojom je neutralisala većinu ćelija ISIS-a u pustinji, a ostale naterala na beg u obližnju pustinju Homs. Odluka SAA da pokrene novu operaciju češljanja u pustinji Suvajda ukazuje da je pretnja ISIS-a ponovo u porastu.

Ćelije ISIS-a su navodno aktivne u 55-kilometarskoj zoni koju su okupirale SAD oko garnizona Al-Tanf. Odatle teroristi mogu lako da prodiru u Suvajdu. Nedavno je iz te zone pokrenuto nekoliko terorističkih napada. Dok su neki pripisani borcima koje podržavaju SAD, za druge se okrivljuje ISIS.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije pročitajte OVDE.

BONUS VIDEO: Stravične scene: Iscureo gas u Jordanu - povređeno više od 100 osob

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.