VAŽNO UPOZORENJE RHMZ! Ne izlazite bez preke potrebe: Veliko nevreme kreće ka Srbiji, ova mesta na udaru

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Avg.2023, 17:33

VAŽNO UPOZORENJE RHMZ! Ne izlazite bez preke potrebe: Veliko nevreme kreće ka Srbiji, ova mesta na udaru

Očekuju se i kratkotrajne grmljavinske nepogode sa veoma jakom grmljavinom i olujnim vetrom.

Do kraja dana oblačnost iz Crne Gore u jugozapadnoj visinskoj struji premešta se dalje prema severoistoku, tako da će ovaj sistem u narednim satima jugozapadnim i zapadnim predelima Srbije doneti pljuskove sa grmljavinom.

Ponegde se očekuju i kratkotrajne grmljavinske nepogode sa veoma jakom grmljavinom i olujnim vetrom, pri čemu za kratko vreme može da padne od >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 20 do 30 litara kiše po kvadratnom metru, lokalno i više.

U toku popodneva na jugozapadu Srbije uz lokalni razvoj oblačnosti sa kratkotrajnim pljuskovima i grmljavinom.

Najintenzivniji grmljavinski procesi očekuju se na Pešterskoj visoravni, naročito na širem području Tutina i Novog Pazara.

U ostalim predelima Srbije očekuje se sunčano ili umereno oblačno i toplo, dok će u Pomoravlju, Podunavlju, u Braničevskom okrugu i na jugu Banata duvati pojačan jugoistočni vetar.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.