VAŽNO JE DA SVET SAZNA PRAVU ISTINU! Pokrenuta temeljna istraga IMPLOZIJE na dnu Atlantika

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jun.2023, 18:12

VAŽNO JE DA SVET SAZNA PRAVU ISTINU! Pokrenuta temeljna istraga IMPLOZIJE na dnu Atlantika

Spasilački timovi danima su pretraživali hiljade kvadratnih milja otvorenog mora u potrazi za bilo kakvim tragom 6,7 metara dugog "Titana".

Vlasti SAD i Kanade započele su proces istraživanja uzoraka podvodne izmplozivne podmornice.

Kanadski odbor za bezbednost u saobraćaju saopštio je da vodi istragu o tragičnom incidentu sa turističkom podmornicom "Titan" u Atlantiku i razgovara sa onima koji su putovali "Titanovim" matičnim brodom "Polarnim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << princom" pre porinuća.

Vlasti SAD i Kanade započele su proces istraživanja uzroka podvodne implozije podmornice, preneli su mediji.

 Pomorske agencije pretražuju područje u severnom Atlantiku gde je podmornica uništena, pri čemu je poginulo svih pet putnika u njoj.

Krhotine podmornice su se nalazile na oko 3.810 metara pod vodom u blizini olupine broda "Titanik".

- Sprovodimo bezbednosnu istragu u Kanadi s obzirom da je bila reč o brodu pod kanadskom zastavom koji je isplovio iz kanadske luke i bio umešan u ovu nesreću, iako u međunarodnim vodama - rekla je predsednica odbora za transport Keti Foks.

"Polarni princ" je napustio Njufaundlend 16. juna, vukući "Titan".

Na brodu je bila 41 osoba - 17 članova posade i 24 ostalih - uključujući petoro koji su poginuli kada je "Titan" implodirao.

Pet osoba u podmornici "Titan", za kojom je danima trajala potraga u Atlantskom okeanu, poginulo je u “katastrofalnoj imploziji”, saopštila je američka obalska straža.

Robot na daljinsko upravljanje (ROV) otkrio je repni konus podmornice "Titan" na približno 500 metara od pramca "Titanika", olupine broda koja je bila planirano odredište ekspedicije.

Spasilački timovi iz nekoliko zemalja danima su pretraživali hiljade kvadratnih milja otvorenog mora avionima i brodovima u potrazi za bilo kakvim tragom 6,7 metara dugog "Titana", kojim je upravljao OceanGate Expeditions sa sedištem u SAD.

OceanGate, kompanija u čijem je vlasništvu podmornica, objavila je u četvrtak da je pet osoba - četvoro turista i izvršni direktor kompanje koji je upravljao plovilom, poginulo u nesreći.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.