VATROGASCI KROZ SMETOVE DO BOLESNE BAKE

Izvor: Kurir, 01.Feb.2012, 11:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VATROGASCI KROZ SMETOVE DO BOLESNE BAKE

U opštini Lučani u selu Topolisnica oko jedan sat posle ponoći starija ženska osoba, srčani bolesnik je pala u komu i zato je zatražena pomoć od vatrogasno-spasilačke jedinice

BEOGRAD - Tokom noći starija žena srčani bolesnik u opštini Lučani koja je pala u komu, zbrinuta je u bolnici, pošto su nadležne ekipe uspele da se probiju do nje kroz snežne smetove, izjavio je Goran Nikolić iz Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Goran Nikolić.

U opštini >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Lučani u selu Topolisnica oko jedan sat posle ponoći starija ženska osoba, srčani bolesnik je pala u komu i zato je zatražena pomoć od vatrogasno-spasilačke jedinice, jer je deo puta bio neprohodan, rekao je Nikolić.

Oko šest sati jutros su ljudi iz vatrogasno-spasilačke jedinice uspeli da se probiju kroz smetove tako da je žena zbrinuta u bolnici, istakao je Nikolić.

U toku noći je obavljena još jedna akcija u Pirotu u opštini Babušnica u selu Radovac, gde je muška osoba zatražila zdravstvenu pomoć, pa su angažovane vatrogasno-spasilačke ekipe uz asistenciju mehanizacije za raščišćavanje puteva, objasnio je Nikolić.

To je potrajalo više sati, ali kada su došli do tog čoveka on je izjavio da mu pomoć više nije potrebna, rekao je Nikolić.

Govoreći o situaciji na području Malog Zvornika i Krupnja, Nikolić je rekao da u Ljuboviji ne radi šest isturenih školskih odeljenja u planinskim selima.

U Bajinoj Bašti oko 30 domaćinstava nema struju, a u Crnoj Travi 50 domaćinstava je bez električne energije, naveo je Nikolić.

Nikolić je rekao da su regionalni i magistralni putevi uglavnom prohodni, a da problema zbog snega ima na pojedinim lokalnim putevima.

Nikolić je rekao da se prati situacija u svim opštinama gde je proglašena vanredna situacija i da su nadležne ekipe spremne da u slučaju potrebe ponovo intervenišu.

On je rekao da u toku noći i jutra nije bilo novih žrtava i da se još traga za dve osobe koje su ranije nestale u smetovima.

Nikolić je podsetio da su juče pronađena dva leša, jedan u okolini Topole, a jedan u kopnenoj zoni bezbednosti u oblasti Kuršumlije.

Traga se za muškom osobom u selu Vrapče, opština Medveđa, za koju se sumnja da nije živa, dok je druga nestala na području Suvobora.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Pronađena mrtav čovek koji je nestao za vreme mećave

Izvor: Politika, 01.Feb.2012

BEOGRAD – Obilan sneg i niske temperature širom Srbije otežavaju saobraćaj i stvaraju problem u snabdevanju strujom, dok je jedna osoba koja je nestala za vreme snežne mećave pre nedelju dana pronađena mrtva, javili su danas dopisnici Tanjuga...Osamdesetogodišnji Milutin Nikolić iz Srezojevaca...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.