VATIKAN SE SPREMA ZA NOVOG PAPU? Američki mediji objavili šokantne tvrdnje - Franja je lošeg zdravlja

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Dec.2021, 01:09

VATIKAN SE SPREMA ZA NOVOG PAPU? Američki mediji objavili šokantne tvrdnje - Franja je lošeg zdravlja

U Vatikanu se polako proplemaju za izbor novog pale, tvrde američki mediji.

"Papa Franja umire", navodno je za Njuzmaks rekao sekretar jednog od najmoćnijih kardinala Vatikana.

Papa sada ima 84 godine, a već duže vreme kruže glasine da nije najboljeg zdravlja. Prošle godine je proveo dane u bolnici u Rimu oporavljajući se od operacije debelog creva za lečenje divertikulitisa, poremećaja koji utiče na zid debelog creva. Iako ništa slično raku >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nikada nije potvrđeno, mnogi su sumnjali da postoji više razloga za papin dugotrajni boravak u bolnici nego što je otkriveno javnosti.

Sekretar vatikanskog kardinala je dalje rekao da on i mnogi drugi insajderi ne veruju da će papa preživeti 2022. Zvaničnici u Vatikanu su navodno toliko zabrinuti da su u „predkonklavnom režimu“ i da se spremaju za ono što će učiniti nakon Papa prolazi.

Što se tiče toga ko će zameniti Franju, sekretar je tvrdio da je trenutni favorit mađarski kardinal Peter Erdo. Erdo, koji govori sedam jezika, smatra se crkvenim centristom koji takođe poštuje tradicionaliste.

Kardinal Pjetro Parolin, državni sekretar Vatikana za koga se godinama smatralo da će biti naredni papa, uklonjen je iz razmatranja zbog "lošeg" dogovora koji je sklopio sa Pekingom. Upućeni su besni zbog ovog dogovora jer je komunistima dao previše kontrole nad kineskom rimskom crkvom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.